Edincik'e Kapali Pazar Yeri Ve Yasam Alani

Balikesir’in Bandirma ilçesinde, Edincik Mahallesi’nde kapali pazar yeri ve yasam alaninin temeli atildi.

Edincik'e Kapali Pazar Yeri Ve Yasam Alani
Edincik Mahallesi’nin tarihi dokusuna uygun ve ayni zamanda da günümüz ihtiyaçlarina en iyi sekilde cevap verecek tam donanimli bir yasam merkezi olarak tasarlanan proje, tamamlandiginda 3 bin 364 metrekarelik bir alani kapsayacak.

Belediye Baskani Av. Tolga Tosun’un ev sahipliginde gerçeklestirilen temel atma törenine, CHP Balikesir Milletvekili Fikret Sahin, Erdek Belediye Baskani Burhan Karisik, CHP Balikesir Il Baskani Erden Köybasi, Bandirma Belediye Baskan Yardimcilari, CHP Bandirma Ilçe Baskani Mehmet Atak, IYI Parti Bandirma Ilçe Baskani Necmi Sert, Saadet Partisi Ilçe Baskani Ekrem Süzen, Deva Partisi Ilçe Baskani Av. Ümit Yaman Bal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan temel atma töreni açilis konusmalariyla devam etti. CHP Balikesir Milletvekili Fikret Sahin ve CHP Balikesir Il Baskani Erden Köybasi birer konusma gerçeklestirerek projenin Bandirmalilara ve Edincik Mahallesi’ne hayirli ve ugurlu olmasini dilediler.

Belediye Baskani Av. Tolga Tosun, yaptigi konusmada Edincik’in tarihi ve kültürel dokusu açisindan çok önemli bir mahalleolduguna dikkat çekerek Edincik için aktif sekilde çalistiklarini kaydetti.

Kapali Pazar Yeri ve Yasam Alani Projesi’nin de Edincik’in tarihi dokusunu ve kültürünü mimarisiyle yansitacak bir yapi olacagini kaydeden Belediye Baskani Av. Tolga Tosun, “Aday oldugumuzda vatandaslarimiza çok büyük projeler vadetmemistik ama çok büyük projeler gerçeklestiriyoruz. Hemsehrilerimizin hayatlarina dokunan, temel ihtiyaçlarini karsilayacak butik projeler hayata geçirecegimizi söylemistik. Edincik Kapali Pazar Yeri ve Yasam Alani Projesi de o projelerden biri. Edincik, Büyüksehir Yasasi sonrasi Bandirma’nin bir mahallesi oldugunda çok fazla hizmet göremedi. Bizim dönemimizde yapmis oldugumuz tasarruflar ve iyi ekonomi politikalari sayesinde bu büyük yatirimimizi Edincik’e kazandiriyoruz. Sade Kapali Pazar Yeri ve Yasam Alanimizi degil, Edincigimizin tarihine, kültürüne, turizmine hizmet edecek bir de konak restore ediyoruz,” dedi.

Edincik’e bir de içinde dügün salonu yer alan seyir terasi sözü verdiklerini ifade eden Belediye Baskani Av. Tolga Tosun, “Edincigimizin yollarini da yapiyor, gerçekten en iyi hizmeti veriyoruz. Insallah daha güzel isleri hep birlikte gerçeklestirecegiz diyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum,” sözleriyle konusmasini noktaladi.

Edincik Buhye Cami Imam Hatibi Salih Toker’in dua okutmasiyla tören devam etti. Son olarak, protokol üyeleri tarafindan butonlara basilarak Edincik Kapali Pazar Yeri ve Yasam Alani’nin temeli alkislar esliginde atildi.
Kaynak: İHA