ATO Baskani Baran'dan, Borcunu Düzenli Ödeyen Mükellefler Için Destek Talebi Geldi

ATO Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, pazartesi günü Cumhurbaskanligi Kabinesi gündemine gelecek borç yapilandirma paketinde, devlete olan borçlarini zamaninda ödeyen vergiye uyumlu mükelleflerin de yer almasi gerektigine deginerek, "Devlete olan ödemelerini aksatmadan, düzgün ve düzenli bir sekilde yapan mükellefler unutulmamali. Borçlulara ödeme firsati tanirken, borcunu zamaninda ödeyen mükellefi de destekleyelim" dedi.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, yazili bir açiklama yaparak, pazartesi günü Cumhurbaskanligi Kabinesi gündemine gelecek ve vergi ile sigorta primi gibi devlete olan borçlara yapilandirma imkâni getirecek pakette, vergisini düzenli ödeyen vatandaslarin da yer almasi gerektigine dikkat çekti. Baran, "Dün medyada Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Pazartesi günü gerçeklestirecegi kabine toplantisinda yapilandirma paketinin gündemde olacagi belirtildi. Pandemiden bu yana devam eden kosullarin sektörlere yönelik etkilerini 68 meslek komitemiz üzerinden yakindan takip ediyoruz. Hükümetimizin reel sektöre duyarlilik göstermesinden de büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu noktada bir konuya özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Borcunu ödeyemeyen kadar, devlete olan yükümlülüklerini tüm sorumluluklarin önüne alan, kendi kaynagi olmadiginda kredi kullanarak yükümlülüklerini yerine getiren, devlete borcu olmayan mükelleflerimiz de var. Paket içerisinde bu vatandaslarimizin da hatirlanmasi gerektigi kanaatindeyiz. Daha önce taleplerimize duyarlilik gösterilerek vergi ödemelerinde kredi karti kullanima açilmisti. Bu noktada halen 200 bin lira olan kredi kartiyla ödeme sinirinin kaldirilmasi, mükellefin alabildigi kart limitine göre ödeyebilme imkâni getirilmesini talep ediyoruz" diye konustu.



"SGK ödemelerinde kredi karti komisyonu alinmasin"

Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinde kredi kartina komisyon veya vade farki uygulandigini hatirlatarak, "Yine ayni sekilde düzgün ve düzenli sekilde ödemelerini yapan mükelleflere SGK’da da kredi kartina fark yansimadan ödeme imkâni getirilmeli" ifadelerini kullandi.

"Isletme bilançolari için matrah artirimi, stok ve kasa affi önemli"

Baran, pakette sirketlere matrah artirimi, kasa ve stok affi imkani saglanmasinin ATO üyelerinin talepleri arasinda yer aldigini belirterek, "Isletmelerimizin bilançolarinin düzelebilmesi için matrah artirimi stok ve kasa affina yönelik düzenlemelerin de yapilmasi çok önemli" dedi.

Kaynak: İHA