Bayburt Üniversitesi Akademik Dergilerine Yenileri Eklendi

Adalet Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Bayburt Üniversitesi Adalet Dergisi ile Demirözü Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Ari ve Aricilik Teknolojileri Dergisi, Dergipark’ta yayimlanan ilk sayilariyla yayin hayatlarina basladilar. Böylece Bayburt Üniversitesinin süreli sayi yayimlayan akademik dergi sayisi yediye yükselmis oldu. 2023’ün ilk ayinda ilk sayisini yayimlayacak olan Baçini Sanat Dergisi ile bu sayi sekize ulasacak.

Bayburt Üniversitesi Akademik Dergilerine Yenileri Eklendi
Bayburt Üniversitesi yayin hayatina yeni baslayan Bayburt Üniversitesi Adalet Dergisi, Aralik 2022’deki ilk sayisinda 2 arastirma makalesine ve 2 derleme makaleye yer verdi. Açlik grevleri, yerel yönetimler, özel güvenlik hizmetleri ve aile içi siddet konularinin hukuk çerçevesini tartisan ulusal nitelikte makalelerle gelecekteki yayincilik hedeflerine dair bir jenerik sunan derginin editörlük görevini Dr. Ögr. Üyesi Rifat Ramazan Berk, editör yardimciligini Ögr. Gör. Yasin Altay yapiyor.

Demirözü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yasar Erdogan’in editörlügünü üstlendigi Ari ve Aricilik Teknolojileri Dergisi ise ilk sayisini 3 arastirma makalesi, 2 derleme makale ile yayimladi. Aricilik alaninda kimyasal çözümlemeler, polen çalismalari, mesleki faaliyet sorunlari ve ticari girisimler hakkinda makalelerin yer aldigi sayiyla, Türkiye’de spesifik bilim alanlarina yönelik akademik dergilere bir yenisi daha eklenmis oldu.

2022 yili Aralik ayinda yayinlanan bir baska akademik dergi ise 16. sayisiyla akademik yayincilikta 7. yilini tamamlayan Bayburt Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dergisi oldu. Editör Kurulunda Doç. Dr. Ahmet Özkan, Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan ve Ars. Gör. Elif Oguz’un yer aldigi ve uluslararasi yazar çesitliligiyle kisa sürede saygin indekslerde taranmaya hak kazanan Bayburt Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dergisinin 16. sayisinda 9 arastirma makalesi, 2 çeviri makale ve 1 kitap degerlendirmesi olmak üzere 12 seçkin eser yer aldi. Türkçe’nin yani sira Arapça ve Ingilizce dillerinde makaleler de kabul eden derginin yeni sayisi, kisa sürede yüzlerce okunma ve indirme metrigine ulasti. Dini doktrinler, dini hareketler, toplum kuramlari, ögrenme metotlari ve çagdas akimlar üzerine özgün eserlere yer veren sayi, ilahiyat camiasinda saygin bir konuma erisen derginin kalitesini ortaya koydu.

Dergipark sisteminde faaliyet gösteren dergilerin 2022 Aralik sayilari, asagidaki linklerde erisime açik olacak.
Kaynak: İHA