Depremi Yasayan Elaziglilar, Yasadiklari Korkuyu Anlatti

Elazig’da meydana gelen 4.9 büyüklügündeki depremde vatandaslar büyük panik yasadi.

Depremi Yasayan Elaziglilar, Yasadiklari Korkuyu Anlatti
AFAD Deprem Dairesi Baskanligindan alinan bilgiye göre, saat 06.36’da merkez üssü Elazig’in Sivrice ilçesi olan 4.9 büyüklügünde bir deprem meydana geldi. Sarsintinin derinligi 17 kilometre olarak bildirildi.

Kent merkezinde siddetli hissedilen deprem nedeniyle panik yasandi. Sarsintiya uykuda yakalanan bazi vatandaslar kendilerini disari atti. Siddetli bir sarsinti ile uyandiklarini belirten vatandaslar, eve girmeye korktuklarini belirtti.

Korku dolu anlar yasadiklarini anlatan Mehmet Tarim, “Deprem esnasinda oturuyordum. Bir baktim ki siddetli bir sekilde sallanti basladi.

Biz de disari kaçtik. Bir saattir disariyim. Artik korkudan içeri de giremiyorum. Bütün insanlar disarida” dedi.



“Alistik artik; depremle kalktik, depremle oturuyoruz”

Depreme alistiklarini belirten Nuri Kaplan, “Bayagi sarsildim ve panikle kendimi disari attim. Ama alistik yani. Artik depremle kalktik, depremle oturuyoruz. Deprem birden geldi, sarsildik. Yatiyordum ve birden depremde birden uyandim. Kalkip su ve çay içtim, simdi de ise gidecegim” diye konustu.



“Yine basladik galiba deprem sezonu açildi”

Batuhan Cos ise, depremi sabah namazina kalktiginda hissettigini kaydederek, "Allah, yardimcimiz olsun. Yine basladik galiba, deprem sezonu açildi” seklinde konustu.

Öte yandan çevre illerden de hissedilen deprem ani saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi.
Kaynak: İHA