'2. Uludag Kisa Film Festivali'nde' Ödüller Sahiplerini Buldu

Yildirim Belediyesi tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen Uludag Kisa Film Yarismasi’nin kazananlari, gerçeklestirilen gala gecesi ve ödül töreniyle açiklandi. Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleskesi’nde bulunan Turkuaz salonunda düzenlenen geceye Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Süleyman Çelik, Yildirim Ilçe Kaymakami Metin Esen, Il Göç Idaresi Müdürü Recep Batu, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Setenay Yüksel Olguner, Ilçe Baskan Vekili Yunus Emre Kandemiroglu, Ilçe Gençlik Kollari Baskani Rüstü Maviçiçek, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek baskanlari, akademisyenler ve sanatseverler katildi.

'2. Uludag Kisa Film Festivali'nde' Ödüller Sahiplerini Buldu
Geçtigimiz yil ‘Korona Günlerinde Insan Olmak’ temasiyla ilki düzenlenen Uludag Kisa Film Festivali’nin bu yilki temasi ‘göç’ oldu. 85 projenin katildigi ve Jüri baskanligini Yazar, Yönetmen Dervis Zaim, jüri üyeliklerini Akademisyen Yazar Ali Sait Liman ve Yazar Nevzat Çalikusu’nun yaptigi yarismada, Önder Muhammed Özdem’in yönettigi ‘Yolda Kalan’ filmi birincilige layik görülürken; ikincilik ödülü Tevfik Kemal Özel’in ‘Kiyi’ filmine, üçüncülük ödülü ise Ümit Güç’ün ‘Karincanin Ayak Izleri’ eserine verildi.

Yarismada Ömer Disbudak’in ‘Ilk Göz Agrisi’, Muhammed Furkan Dasbilek’in ‘Bir Nehir Kiyisinda’, Selam Salar Çakay’in ‘The Cold’ fimleri ise mansiyon ödülüne layik görüldü.

2. Uludag Kisa Film Yarismasi’nda birinci olan eserin yönetmenine 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL para ödülü verildi.

Mansiyon alan filmlerin yönetmenleri ise 3 bin TL ödül kazandi.

"Tarih dedigimiz sey aslinda göçlerin hikayesidir"

Yildirim Belediyesi olarak sanata verdikleri önemi her firsatta çesitli etkinlikler, programlar ve projelerle yansittiklarini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Sehirler beton yapilardan, binalardan, yollardan ibaret degildir. Biz sehre bakinca önce insani görüyoruz. Bu nedenle Yildirim Belediyesi olarak hemsehrilerimize dokunacak, mutlu edecek, yasam kalitelerini yükseltecek isler üretmeye gayret ediyoruz. Insana dokunmanin en etkili yollarinin basinda ise süphesiz ki sanat geliyor. Bu nedenle Yildirim’i bir kültür sanat sehri haline getirme yolunda adimlar atiyoruz. Bu yoldaki önemli adimlarimizdan birisi olarak degerlendirdigimiz Uludag Kisa Film Yarismasiyla da sinemaseverlerin duygularina dokunmak istedik. Geçen sene ilkini gerçeklestirdigimiz ve özellikle genç yönetmenlerin yogun ilgi ve katilim gösterdikleri Uludag Kisa Film Yarismasi’nin bu sene ikincisini gerçeklestirdik. Göç olgusunu, sanatin-sanatçinin ve sinemanin diliyle anlatmak istedik. Tüm bunlari yaparken de genç sinemacilara destek olmayi hedefledik. Dünya tarihi göçlerle belirlenmistir. Insanlik var oldugu günden bu yana göç halindedir. Bu anlamda tarih dedigimiz sey aslinda göçlerin hikâyesidir. Göç ve göçün insan hayatina etkilerini konu alan kisa filmler, jürimiz tarafindan degerlendirildi. Göç konusunu sanatsal çerçeveden en etkili sekilde beyaz perdeye aktaran filmlerden dereceye girenler ödüllendirildi. Yarismaya katilan tüm eserler birbirinden degerliydi. Tüm sanatçilarimizi tebrik ediyorum. Yarismanin dereceye girsin girmesin sinemaya gönül vermis tüm sinemaseverlere ilham olmasini, tesvik olmasini diliyorum” dedi.

Göç insani bir olgu

Jüri Baskani Yönetmen ve Yapimci Dervis Zaim, “Göç, insani bir olgu. Bu olgunun insani taraflariyla ele alinmasi için önemli bir baslik oldugunu düsünüyorum. Göç temasi bu anlamda bir boslugu dolduruyor. Yildirim Belediyesi, umarim önümüzdeki senelerde de Türk kisa filmine önemli katkilari olan bir yer konumunu kazanip yerini saglamlastirir. Yildirim Belediyesi’nin bundan sonra da benzer kültürel çerçevelerde yerini saglamlastirmasini temenni ediyorum” sözlerini kullandi.

"Bursa göçlerle sekillenen bir sehir"

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çaglar, “Böylesi nezih bir organizasyonu üniversitemizde gerçeklestiren Yildirim Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz’a tesekkür ediyorum. Bugünümüzü ve yarinimizi derinden etkileyecek olan göç temasinin belirlenmis olmasi da çok anlamli ve etkili. Katki saglayan ve emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

Yildirim Ilçe Kaymakami Metin Esen, “Bursa her dönem göç almis medeniyetimizin önemli sehirlerinden birisidir. Göç, bu sehrin bir gerçegi oldugu gibi ülkemizin de dünyanin da bir gerçegidir. Insanlik tarihi boyunca devletler göç ile ilgili problemleri sürdürülebilir sekilde yönetmek zorundadirlar. Yildirim Belediyemizi bu güzel etkinligi hayata geçirdikleri için kutluyorum” dedi.

Bursa’nin göçlerle sekillenen bir sehir oldugunu ve tarih boyuna herkese kucak açtigini belirten Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Süleyman Çelik, “Katilimcilarin duygu ve düsüncelerini sinema yoluyla aktarmasina imkân saglayan belediyemiz sinemacilarin gelisimine de katki saglamaktadir. Yarismaya katilan ve dereceye giren tüm sanatçilari tebrik ediyorum. Degerli Oktay Yilmaz’a da böyle anlamli bir organizasyonu sehrimize kazandirdiklari için çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Organizasyon, ödüllerin takdim edilmesi ve hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA