Eski ABD Baskani Trump'in Danismani Bannon Mahkemeye Çikti

Eski ABD Baskani Donald Trump’in eski danismani Steve Bannon’un avukatlari, müvekkillerinin yargilandigi "Meksika duvari yolsuzlugu" davasindan çekilme talebinde bulundu. Mahkeme Bannon’a yeni avukat bulmasi için 28 Subat’a kadar süre verirken, Bannon’un son hamlesi ile dava sürecini yavaslatmaya çalistigi yorumlari yapildi.

Eski ABD Baskani Trump'in Danismani Bannon Mahkemeye Çikti
ABD’nin Meksika sinirinda duvar insa etmesi için milyonlarca dolar yardimda bulunan bagisçilari dolandirmakla suçlanan eski ABD Baskani Donald Trump’in eski danismani Steve Bannon’un yargilandigi dava sürüyor. Bannon’un avukatlari David Schoen ve John Mitchell, New York’taki Manhattan Yüksek Mahkemesi’nde yapilan son durusmada, Bannon’un dava hakkinda kendileri ile iletisim kurmadigini ve süreci nasil devam ettirecekleri konusunda asilamaz farkliliklari oldugunu belirterek davadan çekilme talebinde bulundu. Yargiç Juan Manuel Mercan, yeni avukat bulmasi için Bannon’a 28 Subat’taki durusmaya kadar süre verdi. Bannon’un yeni bir yasal savunma ekibi bulmamakta israr etmesi halinde mahkeme tarafindan avukat atanabilecegi ögrenilirken, Bannon’un son hamlesi ile "dava sürecini yavaslatmaya çalistigi" seklinde yorumlar yapildi.

Yolsuzlukla suçlaniyor

7 yil süreyle ABD Deniz Kuvvetleri’nde profesyonel asker olarak çalistiktan sonra yatirim danismani, proje yöneticiligi ve film yapimciligi gibi isler yapan Bannon, 2007’de kurdugu asiri sag egilimli Breitbart News adli internet sitesini yönetmisti. Trump yönetiminin ilk döneminde 7 ay baskanin bas stratejisti ve basdanismani olarak görev alarak dünya kamuoyunda taninir hale gelen Bannon, 2017 yazinda bu görevi birakmisti.

Görevinden ayrildiktan sonra Meksika sinirina duvar insa etmek için baslatilan "We Build The Wall (Duvari Insa Ediyoruz)" kampanyasina saglanan fonlar üzerinden dolandiricilik yapmakla suçlanan Bannon, hakkindaki suçlamalari reddetmisti.
Kaynak: İHA