Vali Karadeniz, Manisa Ilmek Kadin Kooperatifi Açilisina Katildi

Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Manisali kadinlar tarafindan kurulan ve Birlesmis Milletler Gida Tarim Örgütü’nün (FAO) destekledigi Manisa Ilmek Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin açilis törenine katildi.

Vali Karadeniz, Manisa Ilmek Kadin Kooperatifi Açilisina Katildi
Manisali kadinlar BM Gida Tarim Örgütü’nün destekleriyle Ilmek Tarimsal Kalkinma Kooperatifi kurdu. El halisi üretiminin yapilacagi kooperatif de kooperatif üyeleri tarafindan yapilacak olan gida ürünlerinin satisi da gerçeklestirilecek. Kooperatif Manisa Valisi Yasar Karadeniz’in katilimlariyla açildi.

Açilis töreninde konusan Manisa Valisi Yasar Karadeniz, “Kadinlarimiz kooperatiflesme konusunda hem Ülkemizde hem de Ilimizde güzel örnekler sergiliyorlar, adeta kooperatifçiligin lokomotifi haline gelmeye basladilar. Öncelikle kendilerini bu güzel çalismalari için kutluyorum. Inaniyorum ki bugün yapilan çalismalar diger alanlarda faaliyet gösteren kooperatiflere de örnek olacaktir” dedi.

Manisa Ilmek Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin birçok kurumun destegini aldigini ve bu sayede basarili sonuçlar elde edeceklerine inandigini da ifade eden Vali Karadeniz “Kadinlarimiz, daha isin basinda dogru bir baslangiç yaparak simdiden pazarlama ile ilgili sorunlari çözmüs hatta uluslararasi alanda satis bantlarini kurmus durumda. Burada sergilenen güzel isbirliginde emegi ve destegi olan Tarim ve Orman Bakanligimiza, Japon Hükümetine, Birlesmis Milletler Gida Tarim Örgütüne ve kadinlarimiza tesekkür ediyorum. Kooperatifimizin Ilimize ve kadinlarimiza hayirli olmasini temenni ediyor, bol kazançlar diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Karadeniz ve protokol üyeleri, kooperatifin açilis kurdelesini keserek, kooperatifte yer alan çalismalari ve ürünleri incelendi. Açilista ayrica Vali Karadeniz tarafindan faydalanicilara sertifika verildi.

Vali Yasar Karadeniz’in yani sira, Gida Güvenligi Uzmani ve Projenin Teknik Sorumlusu Keigo Obara, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Tarim Il Müdürü Metin Öztürk, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Türkiye Is Kurumu Manisa Il Müdürü Esref Aslan, Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Hasim Yener Bilir, Kooperatif Baskani ve Türk Faydalanici Zuhal Günes ve kooperatif üyeleri katildi.

Kaynak: İHA