Ercis Organize Sanayi Bölgesi'nin Açilisi Yapildi

VAN – Van’in Ercis ilçesinde alt ve üst yapisi biten, birçok fabrikanin yapildigi Ercis Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) açilisi yapildi.

Ercis Organize Sanayi Bölgesi'nin Açilisi Yapildi
Ercis ilçesinde alt ve üst yapisi biten, birçok fabrikanin yapildigi birçok fabrikanin da yapim asamasinda oldugu, Teknik Lise’nin ögrenci yetistirdigi Ercis Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) açilisi yapildi. Açilis programina Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, kurum amirleri, is adamlari, fabrika sahipleri çok sayida vatandas katildi.

Programda konusan Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, “Ercis OSB 1. ve 2. etap tamamlandiginda 5 bin kisiye istihdam saglayacak. Bölge ekonomisi olarak çok ciddi bir katki saglayacak bir yer olacaktir. Bu noktada Ercis OSB’nin bölgemizde büyüyerek gelismesi için istihdami artirmak, üretimi artirmak ve bu projeyi hayata geçirilmesinden emeklerinden dolayi Van Valimiz Ozan Balci’ya, Van Milletvekilimiz Ercisli hemserimiz abimiz Abdulahat Arvas’a ve emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Daha sonra bir konusma yapan Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Hakikaten is, as, emek, yatirim deyince ciddi bir sekilde heyecanlaniyoruz. Daha fabrikalar bitmeden okulunu bitirip isi hazir olan gençlerimizi görünce buda ayriyeten bir mutluluk ve sevinç vesilemiz oluyor. Bu yatirimlarin Ercis’imize, bölgemize kazandirmamizda büyük destegini bize saglayan Cumhurbaskanimiza, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiza, Valimize, Kaymakamimiza, ticaret odamiza, paydaslarimiza, emegi geçenleri kutluyorum. Allah hayirli etsin” dedi.

Ercis Organize Sanayi Bölgesi’nin 55 hektarlik 1. etabi parselasyonu yapildigini ifade eden Arvas, “Alt ve üst yapi tümü Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Cazibe Merkezi çerçevesinde destekler alindi. 13 milyon hibe ile yol, elektrik, su problemleri çözüldü. 24 tane parsel tahsisi yapildi. 10 tanesinin insaati devam ediyor, 3 tanesi bitti. 1 tanesi gida paketleme fabrikamiz, 2’si mobilya ve bu Organize Sanayi Bölgemi Teknik Lisemiz açildi. Teknik lisemizde 500 gencimiz egitim görüyor. Insallah Organize Sanayi Bölgesi biterse gençlerimizin de isleri hazir olacak. Istihdama yönelik huzurun refahin ve kardesligin hakim oldugu bölgelerimiz insanlarimiza gençlerimize as, is umuduyla Cumhurbaskanimizin 2023 vizyonuyla beraber Allah’in izniyle bu memleketler daha da gelisecek. Sehirlerimiz daha da kalkinacak. Sehirlerimiz güzellesecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA