Binali Yildirim Açiklamasi 'Yeni Yüzyil, Türkiye'nin Yüzyili Olacak'

AK Parti Genel Baskanvekili ve Izmir Milletvekili Binali Yildirim, katildigi Ege Üniversitesi (EÜ) 2022-2023 Akademik Yili açilis töreninde "Yeni yüzyil, Türkiye’nin yüzyili olacak" dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Yeni Yüzyil, Türkiye'nin Yüzyili Olacak'
Ege Üniversitesi (EÜ) 2022-2023 Akademik Yili açilis töreni, AK Parti Genel Baskanvekili ve Izmir Milletvekili Binali Yildirim’in katilimiyla gerçeklesti. Törene Binali Yildirim’in yani sira Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, AK Parti Izmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankiri, Necip Nasir, Mahmut Atilla Kaya, Cemal Bekle ve protokol üyeleri ile çok sayida akademisyen katildi.

Tören öncesi Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvari bir konser verirken, konser sirasinda Binali Yildirim, "Uzun Ince Bir Yoldayim" türküsüne eslik etti.

"Yeni yüzyil, Türkiye’nin yüzyili olacak"

Törende konusma yapan Binali Yildirim, dünya üniversite siralamalarinda ilk 100’de Türk üniversitesinin olmadigini dile getirerek en az 5-6 üniversitenin bu siralamaya girmesi gerektigini söyledi.

Yildirim, "Yeni yüzyil, Türkiye’nin yüzyili olacak buradan ilan ediyorum. Bunun ayak seslerini, isaretlerini görüyoruz. Bakin Sanghay Isbirligi’nde 8 ülke lideri, Birlesmis Milletler’de ise 13 ülke lideri Cumhurbaskanimiza ziyarette bulundular. Bu bizim gururumuz, hepimizin gururu. Neden? Çünkü Türkiye hesap kitap yapmiyor. Insanligi merkeze almis, ’insani yasat ki dünya yasasin’ anlayisiyla savasan taraflara yaklasim yapiyoruz. Biz menfaat pesinde degiliz. Daha silah satalim, daha çok firsattan yararlanalim, kesemizi dolduralim gibi bir anlayista degiliz. Çünkü biz 600 yillik bir ecdadin torunuyuz. Osmanli torunuyuz. Geçmisimizle de Osmanli’yla da gurur duyuyoruz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA