Araçtan Çaldiklari Çantayi Bosaltip Fark Edilmemek Için Yerine Biraktilar

Konya’da motosikletli 3 kisi, park halindeki bir araçta bulunan içerisinde 30 bin lira degerinde altin, gümüs ve cep telefonu bulunan çantayi çaldi. Süpheliler çaldiklari çantayi bosalttiktan sonra fark edilmemek için yerine biraktiktan sonra kayiplara karisti. Polis ekipleri tarafindan kisa sürede yakalanan süphelilerin çantayi çaldigi anlar güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi.

Araçtan Çaldiklari Çantayi Bosaltip Fark Edilmemek Için Yerine Biraktilar
Olay, merkez Karatay ilçesindeki Vatan Sanayi Sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova’dan Konya’ya aracinin tamiri için geldigi ögrenilen Fevzi Topbas 42 ABD 178 plakali kamyonetini sanayide bir arkadasinin is yeri önüne park etti. Fevzi Topbas, içerisinde 30 lira degerinde altin, gümüs ve telefon bulunan çantasini da aracinda birakti. Kisa süre sonra arkadasinin yanindan çikan araç sahibi Fevzi Topbas, giderken biraktigi çantasinin yerinden oynadigini fark etti. Bunun üzerine çantayi kontrol ettiginde içinin bos oldugunu gördü. Durumu 112 Acil Çagri merkezine bildirdi. Olay yerine Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Sube Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri sokak üzerindeki kameralari incelemeye aldi.

Çaldiklari çantayi bosaltip fark edilmemek için yerine koydular

Yapilan kamera incelemesi sonunda bir is yeri güvenlik kamerasina olay ani saniye saniye yansidi. Görüntülerde, süphelilerden birinin sokak üzerinde araçlari kontrol ederek ilerledigi, bu sirada Fevzi Topbas’in aracinin caminin biraz açik oldugunu fark etmesi üzerine kolunu içeriye sokarak aracin kapisini açti. Araçta bulunan çantayi alan süpheli, arkadaslarinin yaninda çantayi bosalttiktan sonra bos çantayi fark edilmemek için araca geri birakti. Ardindan süpheliler geldikleri motosiklete binerek olay yerinden kaçtiklari görülüyor.

3 süpheli sahis yakalandi

Yapilan çalismada yasi küçük olan ve isimleri henüz belirlenemeyen süpheliler polis ekiplerinin çalismasi sonucu yakalanarak gözaltina alindi. Polis ekiplerinin yaptigi arastirmada, çanta içerisinde bulunan telefonun ele geçirildigi altin ve gümüslerin ise bulunamadigi ögrenildi. Süpheliler, ifadeleri alinmak üzere Çocuk Sube Müdürlügüne teslim edildi.
Kaynak: İHA