Süs Havuzunda Ölümüne Serinleme Hevesi

Afyonkarahisar’da bunaltici sicak havada genç ve çocuklar çareyi sehir meydanindaki süs havuzlarina girerek serinlemekte bulurken, gençlerin zaman zaman elektrik akimindan rahatsiz olup havuzdan çikmalari ise adeta ölüme davetiye çikardi.

Süs Havuzunda Ölümüne Serinleme Hevesi
Hava sicakliklarinin 35 derecelere kadar çiktigi kentte sicakligin bunaltici etkisi özellikle ögle saatlerinde kendisini fazlasiyla hissettiriyor. Bunaltici sicaktan dolayi vatandaslarin bir çogu ögle saatlerinde disari çikmamayi tercih ederken, zorunlu olarak sokaga çikanlar ise gölgede kalmak için yogun ugras veriyor.

Sicak havadan kurtulmak isteyen bazi gençler ve çocuklar ise kimsenin uyarilarina dikkat etmeden süs havuzlarina girerek serinlemeye çalisiyor. Afyonkarahisar Belediyesi zabita ya da görevlilerinin denetim yapmadigi Anitpark’taki havuza giren çocuklar yüzerek serinliyor. Havuzda elektrik akimi oldugunu ve zaman zaman suda akimi hissetmesine ragmen havuza giren 14 yasindaki Azad D., kalabaligin saskin bakislari altinda yüzerek serinlemeye çalisti. Azad D., kendisini görüntüleyen Ihlas Haber Ajansi muhabirinin ‘havuzda elektrik akimina kapilma tehlikesi var, neden yüzüyorsun’ sorusunu ise yanitsiz birakarak, serinlemek için girdigi havuzda fiskiyelerin kapatilmasinin ardindan yüzmeye devam edecegini ifade etti.

Kaynak: İHA