Aziz Sancar AR-GE Merkezi'nden 1 Yilda 4 Proje

Bayrakli Belediyesi tarafindan 2019 yilinda kurularak 2021’de Aziz Sancar ismini alan AR-GE Merkezi, son bir yilda 4 projeyi hayata geçirdi.

Aziz Sancar AR-GE Merkezi'nden 1 Yilda 4 Proje
Birçok Avrupa Birligi (AB) hibe programi için çalismalarini sürdüren Aziz Sancar AR-GE Merkezi, ulusal ve uluslararasi mecralarda Bayrakli’nin adini ön plana tasiyarak gelecege yönelik projeler üretmeyi amaçliyor. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Bayrakli’nin yarinlarini daha akilci ve bilimsel çalismalarla kurmayi hedefliyoruz. Daha modern ve yasanabilir bir Bayrakli için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.



Hedef: Çocuklar ve gençler

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayrakli vizyonu dogrultusunda çalismalarini araliksiz sürdüren Bayrakli Belediyesi, bünyesindeki Aziz Sancar AR-GE Merkezi ile çocuklara ve gençlere yönelik AB projelerini sürdürüyor. 2019 yilinda kurulan ve 2021 yilinda Aziz Sancar ismini alan merkezde, basvurulan ve birçogu degerlendirme asamasinda olan 38 projenin 4’ü hayata geçirildi. Bu çerçevede “Oyun Yeniden Baslasin, Oyun Alanlarina Güvenli Rotalar, Dijital Ortamin Çocuk Katilimiyla Degerlendirilmesi ve Yerelde Gençlik Politikalarinin Güçlendirilmesi” projeleri tamamlandi. Bu projelerle, basta deprem bölgesindeki çocuklar olmak üzere gençlerin yerel politikalara katilimlarinin artirilmasi amaçlandi. Ayrica internet üzerinden drama egitimi verilerek, isteyen ailelere de psikolojik destek saglandi. Proje, Kalite, Sürdürülebilirlik, Dis Iliskiler, Kent Envanteri ve idari birimleriyle hizmet veren merkez, sivil toplum örgütleri ve kuruluslariyla da ortaklasa projeler yürütüyor.

Daha modern bir Bayrakli

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Inovasyon ve Teknoloji’ye bakis açimiz geregi, 2019 yilinda AR-GE Merkezimizi kurduk ve Aziz Sancar ismini verdik. Bölgesel, ulusal ve uluslararasi hibe programlarina projeler yaziyor, sivil toplum örgütleri ile is birlikleri yapiyoruz. Bilimin isiginda daha akilci çalismalarla gelisen, daha modern bir Bayrakli hayal ediyoruz ve bu dogrultuda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Gençleri, çocuklari ve sahip oldugumuz degerleri projelerimize entegre ederek, gelecegin Bayrakli’sini birlikte olusturacagiz” dedi.

Kaynak: İHA