Akyazi Belediyesi'nde Sözlesme Sevinci

Akyazi Belediyesi Ak Belde As. ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Imzalanan sözlesmeye göre Ak Belde As. çalisani 178 isçiye yilbasina kadar yüzde 68 oraninda zam yapildi. Isçilere verilen zam yilbasi sonrasinda yüzde 93’e ulasacak. Akyazi Belediyesi’nin sürekli 44 isçisi ise ayrica imzalanan ek protokol ile yilbasina kadar yüzde 65 oraninda zam aldi. Isçilerin zam orani yilbasindan sonra yüzde 98’e ulasacak.

Akyazi Belediyesi'nde Sözlesme Sevinci
Akyazi Belediyesi Ak Belde Anonim Sirketi ile Hak-Is Konfederasyonuna bagli Hizmet-Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Akyazi Belediyesi ek hizmet binasinda gerçeklestirilen imza törenine Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Hak-is Sakarya Il Baskani ve Hizmet-is Sube Baskani Mehmet Mesut Gökdemir, Belediye Baskan Yardimcilari Mehmet Öztürk ve Ali Özer, Ak Belde As. Genel Müdürü Feyzi Bora, Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürü Muhammet Atilgan, Akyazi Belediyesi Sendika Bas Temsilcisi Engin Eroglu ve isçiler katildi.

Taraflar arasinda imzalanan sözlesmeye göre Akyazi Belediyesi Ak Belde As. çalisani 178 isçinin günlük yevmiyesi 166 lira 80 kurustan 280 liraya yükseldi. Isçilerin yilbasina kadar aldiklari zam orani yüzde 65 olurken, 1 Ocak 2023 sonrasinda bu oran yüzde 93’e ulasacak. Sözlesme çerçevesinde ayrica isçilerin diger yan ödemelerine yüzde 100’ün üzerinde artis yapildi.

Imza töreninde ayrica Akyazi Belediyesi sürekli isçileri için de ek protokol imzalandi. 01.01.2022 tarihinde imzalanan toplu is sözlesmesine istinaden imzalanan ek protokol çerçevesinde 44 sürekli isçinin 200 lira olan yevmiyeleri 330 liraya yükseldi. Isçilerin yilbasina kadar almis olduklari zam orani yüzde 65 olurken 1 Ocak 2023 tarihinden sonra bu oran yüzde 98’e ulasacak. Sözlesme çerçevesinde ayrica isçilerin diger yan ödemelerine 1 Ocak 2023 tarihinde enflasyon oraninda artis yapilacak.

Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan’a isçiler adina tesekkür eden Hak-is Sakarya Il Baskani ve Hizmet-is Sube Baskani Mehmet Mesut Gökdemir, “Güzel bir sözlesmeye imza attik. Her zaman oldugu gibi Akyazi Belediyesi ile olan görüsmelerimiz çok güzel geçti. Belediye Baskanimiz isçilerin haklarinin korunmasi noktasinda her zaman bizlere destek oluyor kendisine tesekkür ediyoruz. Isçilerimiz için hayirli olsun” dedi.

Imzalanan toplu is sözlesmesinin hayirli olmasini temenni eden Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Akyazi Belediyesi olarak biz bir aileyiz. Mesai arkadaslarimizla birlikte gece-gündüz demeden sahalardayiz. Hemserilerimizin huzuru ve sagligi için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu çalismalarimizda en büyük pay sahibi olan isçi kardeslerimizin ücretlerini ve sosyal haklarini iyilestirmek için samimiyetimizi ortaya koyduk. Herkesin mutlu olacagi bir sözlesme imzalandigina inaniyorum” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 6 ay içerisinde asgari ücrete iki defa zam yaptigini hatirlatan Belediye Baskani Soykan, “Cumhurbaskanimiz asgari ücret konusunda büyük bir adim atti. Biz de onun yolunda ilerleyerek ülkemizin sartlarini ve belediyemizin imkânlarini göz önünde bulundurarak yaptigimiz sözlesmeye göre; Ak Belde As. çalisani 178 isçimizin günlük yevmiyesini 166 lira 80 kurustan 280 liraya yükselttik. Isçilerimizin yilbasina kadar aldiklari zam orani yüzde 65 olurken, 1 Ocak 2023 sonrasinda bu oran yüzde 93’e ulasacak. Sürekli isçilerimizin 1 Ocak 2022’de imzalanan sözlesmeleri sonrasinda asgari ücretin artmasi ve enflasyonu da göz önünde bulundurarak ek protokol imzalanmasina karar verdik. Bu protokol çerçevesinde de 44 sürekli isçimizin 200 lira olan yevmiyelerini 330 liraya yükselttik. Isçilerimizin yilbasina kadar almis olduklari zam orani yüzde 65 olurken 1 Ocak 2023 tarihinden sonra bu oran yüzde 98’e ulasacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA