ABD'de Ev Yangini Açiklamasi 3'Ü Çocuk 10 Ölü

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki bir evde çikan yangin sonucu 3’ü çocuk olmak üzere 10 kisi hayatini kaybetti. Olay yerine gelen itfaiye eri, yanan evin akrabalarina ait oldugunu, yanginda 2 çocugunu ve yakinlarini kaybettigini belirtti.

ABD’nin Pensilvanya eyaletine bagli Nescopeck bölgesindeki bir evde yerel saatle 02.30 siralarinda yangin çikti. Olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Evdeki 3 kisi alevlerden kaçmayi basarirken, 3’ü çocuk toplam 10 kisi ise hayatini kaybetti. Söndürme çalismalarina gelen itfaiyeci Harold Baker ise olay yerine geldiginde yanan evin akrabalarina ait oldugunu fark etti. Baker yanginda yasamini yitirenlerin oglu, kizi, kayinpederi, kayinbiraderi, baldizi, üç çocuk ve diger iki akrabasi oldugunu, çocuklarinin teyzelerinin evini ziyaret ettiklerini söyledi.



"Denedik ama içeri giremedik"

Ihbarin için verilen adresin yan taraftaki bir ev oldugunu ifade eden Baker, olay yerine yaklasinca yanan evin akrabasina ait oldugunu fark ettigini belirtti.

40 yildir itfaiyecilik yapan 57 yasindaki Baker, "Tek yapmak istedigim içeri girip bu insanlara, aileme ulasmakti. Tüm düsündügüm buydu, onlara ulasabilmek. Eve girmek için yapabilecegimiz hiçbir sey yoktu. Denedik ama içeri giremedik” dedi.

Polis, cansiz bedenlerin küle dönen evden arama köpeklerinin yardimiyla çikarildigi belirtti.

Pennsylvania Eyalet Polisi Derek Felsman da "Itfaiyeciler eve arkadan girmek için çaba sarf ettiler, ancak yogun alev nedeniyle mümkün olmadi" dedi.

Verandada çiktigi tahmin edilen yanginin nedenine yönelik sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA