Mustafakemalpasa Hayvan Barinagi'nda 'Engelli Hayvan Birimi' Açildi

Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, Mustafakemalpasa Hayvan Barinagina ’Engelli Hayvan Birimini’ açti.

Mustafakemalpasa Hayvan Barinagi'nda 'Engelli Hayvan Birimi' Açildi
Çesitli kazalardan yaralanarak, duyu ve uzuv kaybina ugrayan engelli sokak hayvanlari, Engelli Hayvan Birimi sayesinde hayata tutunuyor. Sehirlesme, araç yogunlugu sebebiyle günde yüzlerce sokak hayvani, yasam alanindan kopuyor. Uzuv kaybi yasayan can dostlarinin, sokakta tek basina yasamasina göz yummayan Belediye Baskani Mehmet Kanar, can dostlarinin tedavilerini üstleniyor.

Sifir Atik Müdürlügü tarafindan temin edilen geri dönüsüm cam kumbaralari Mustafakemalpasa’nin can dostlari için modern yuvalara dönüstürüldü. 1 dekar alan üzerine kurulan yuvalar Park ve Bahçeler Müdürlügünden temin edilen 200 adetten fazla oyun grubu kauçugu ile daha korunakli zeminler haline getirildi.

Mustafakemalpasa Belediyesi çagri merkezinden gelen talepler dogrultusunda veya ekipler tarafindan bulunan sokak hayvanlarinin tedavileri süreçleri bittikten sonra uzuv, duyu kaybi olan tüm sokak hayvanlari, sahiplendirilmesi yapilana kadar engelli hayvan biriminde kalabilecek.

Sokak hayvanlarina olan hassasiyetiyle adindan sikça bahsettiren Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, “Barinagimiz her gün ilçemizde ki hayvan severlerin ilgisiyle dolup tasiyor. Haftada yüzlerce can dostumuzu yeni ailelerine kavusturuyoruz. Müthis bir projeyi daha hayata geçirerek Engelli Hayvan Birimimizi kurduk. Sifir Atik Müdürlügümüz ve Park ve Bahçeler Müdürlügümüzden aldigimiz atil vaziyette bulunan 200 adet oyun kauçuk grubu, 20 adet geri dönüsüm cam kumbaralari can dostlarimiz için modern birer yuva halini aldi. Yuvalar bizden mama odagi ve kuru mama destegi HEPAD’dan. Sosyal sorumluluk projemize desteklerini esirgemedikleri için kalben tesekkürlerimi iletiyorum. Can dostlarimiz yeni aileleri için burada tüm hemsehrilerimizi bekliyor, satin almayalim sahiplenelim” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA