Mersin Büyüksehir Belediyesi 30 Agustos'a Hazir

İçel Büyüksehir Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yilini dolu dolu etkinlikler ve konser programlari ile kutlamaya hazirlaniyor. Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin öncülügünde gerçeklestirilecek etkinliklerle, İçel merkez ve ilçelerde çok sayida kutlama programi yapilacak.

Mersin Büyüksehir Belediyesi 30 Agustos'a Hazir
Büyüksehir Belediyesi, 30 Agustos tarihinden önce baslayacak olan ve haftaya yayilacak programlara, İçelli vatandaslari davet ediyor. Birçok sanatsal ve sportif etkinliklerle 30 Agustos coskusuna yakisir etkinlikler düzenleyecek olan İçel Büyüksehir Belediyesi sayesinde, İçelliler zafer coskusunu doya doya yasayacak. Zafer Bayrami etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan, 26 Agustos Cuma günü saat 20.30’da Özgecan Aslan Meydani’nda özel bir etkinlik düzenlenecek. ‘Zafere Dogru 100. Yil Oratoryosu’nda, Büyüksehir Belediyesi Sanat Topluluklari’nin olusturdugu orkestra ve tiyatro sanatçilari, büyük zaferin tarihsel sürecini aryalar, napolitenler ve türküler esliginde sahneleyecek. 30 Agustos Zafer Bayrami günü de saat 20.00’de yine Özgecan Aslan Meydani’nda Nova Norda konseri ve ardindan ayni yerde saat 21.30’da Gazapizm konseri ile 30 Agustos coskusu taçlanacak. Yine 30 Agustos’ta Mut Kozlar Yaylasi’nda Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi koordinesinde konser düzenlenecek.

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafindan da vatandaslarin katilimlari ile sportif faaliyetler düzenlenecek. 26-30 Agustos tarihlerinde gerçeklestirilecek sportif etkinlikler çerçevesinde İçel’de ilk defa yapilacak olan çim hentbolundan tek pota basketbol ve yüzme yarismalarina kadar çok sayida faaliyet İçellileri bekliyor. Ayrica 11 Temmuz’da baslayan Findikpinari Zafer Kupasi Futbol Turnuvasi’nin final müsabakasi da 30 Agustos’ta oynanacak. 30 Agustos Zafer Bayrami Spor Senlikleri çerçevesinde 27-28 Agustos tarihlerinde Babil’deki Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde basketbol ve çim hentbolu yapilacak. Etkinlikler saat 18.00’da baslayacak. Ayrica 27 Agustos tarihinde İçel Büyüksehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’nde saat 09.00’da yüzme etkinlikleri gerçeklesecek.

"Kutlamalarimiz 26 Agustos’ta basliyor"

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Koordinatörü Opera Sanatçisi Bengi Ispir Özdülger, gerçeklestirilecek programlar hakkinda. “Kutlamalarimiza 26 Agustos Cuma günü saat 20.30’da, Özgecan Aslan’da yapacagimiz özel bir etkinlikle baslayacagiz. İçel Büyüksehir Belediyesi Sanat Topluluklari’nin olusturdugu orkestra ve tiyatro sanatçilariyla birlikte bu büyük zaferi kazanmamizi saglayan, Türk milletinin gerçeklestirdigi bu büyük zaferin yolculugunu anlatan bir metine uygun aryalar, napolitenler ve türkülerin olusturdugu bir konsept üzerinden bir gösteri organize ediyoruz. Içinde Nutuk’tan da sözlerimiz var ve Türk milletinin bu büyük zaferi kazandigi yolculukta yasadiklari o onuru, mücadelesini anlatan, gerçekten çok dokunakli, herkesin kalbine yansiyan özel bir etkinlik olacak” dedi.

Tüm vatandaslari 26 Agustos Cuma günü saat 20.30’da Özgecan Aslan Meydani’na davet eden Özdülger, “Bu eserin içerisinde Ankara Operasi’ndan, İçel Operasi’ndan solist sanatçilar da bulunmakta. Ayni zamanda Adana Senfoni ve İçel Devlet Opera ve Balesi’nin de sanatçilari, bizim kendi orkestramiza takviye olacak. Gerçekten görkemli, güzel bir etkinlik olacak” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Emrullah Taskin da 30 Agustos Zafer Bayrami çerçevesinde yapilacak olan sportif faaliyetler hakkinda su bilgileri paylasti:

“26 ve 30 Agustos arasi, İçel Büyüksehir Belediyesi olarak bir dizi spor etkinliklerimiz var. Çim hentbolu İçel’de ilk defa yapilacak bir etkinlik. Sahilde yapacagiz. Ayni zamanda tek pota basketbol var. Bu da sahilde yapilacak. Isteyen herkes katilabilir, halkimizi bekliyoruz. Ayrica yüzme yarismalarimiz olacak. Bunlarin yaninda 11 Temmuz’da Findikpinari’nda baslayan Zafer Kupasi Futbol Turnuvasi’nin final karsilasmasi da 30 Agustos tarihinde gerçeklesecek.”
Kaynak: İHA