Kiziltepe'de Kadinlar Tandir Ekmegi Yaparak Hem Kültürlerini Yasatacak Hem Ev Ekonomilerine Katki Saglayacak

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde ’Kadin Emegi Tandir Ekmegi’ projesi bünyesinde 15 kadin hem tandir kültürü yasatacak hem de aile bütçelerine katki saglayacak.

Kiziltepe'de Kadinlar Tandir Ekmegi Yaparak Hem Kültürlerini Yasatacak Hem Ev Ekonomilerine Katki Saglayacak
Kiziltepe Üreten Kadinlar Tarimsal Kalkinma Kooperatifi, Kadin Emegi Tandir Ekmegi projesi ile dezavantajli 15 kadinin istihdam edecegi ve ilçenin merkezi bir yerinde kurulacak, halk ekmek kuruluslari sistemiyle isletilecek içinde tandirlarin oldugu, hamur yogurma ekipmanlarinin bulundugu bir tandir merkezi olusturularak birer istihdam alani haline getirilecek.

"13 tandir kurulacak"

Temelleri atilan Kiziltepe Kadin Emegi Tandir Ekmegi projesi çalismasini inceleyen Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Çam, “Agustosun ortasi itibariyle baslatilan bu çalisma insallah ekim ayi itibariyle nihayete erecek ve burada tandir ekmegi pisirimine baslanacaktir. Baslangiçta 15 kadina istihdam saglanacak olup bu vesileyle bölgenin kültürü olan tandir ekmegi anlayisi kurumsal bazda devam edecektir. Yapimina baslanan proje sahsinda 13 tane tandir mevcuttur. 5 tanesi odun atesinde, 8 tanesi dogalgazli çalisacaktir. Burada vatandaslarimiz hem hijyenik kosullarda üretilen tandir ekmegine ulasacak hem de çalisan kadinlarin emeklerine katki saglayacaktir. Burada desteklerinden dolayi Kiziltepe Üreten Kadinlar Kooperatifi baskanligina tesekkür ediyorum. Ilçemize hayirli ugurlu olsun, ülkemizin kadinlarina hayirli ugurlu olsun. Bu emegi ve bu istihdamin ilçemize ve kadinlarimiza güzellikler getirmesini diliyorum. Kiziltepe Kadin Emegi Tandir Ekmegi projesi ilçemize hayirli olsun” dedi.

Kiziltepe Kaymakamligi, Kiziltepe Belediyesi ve Kiziltepe Üreten Kadinlar Tarimsal Kalkinma Kooperatifi isbirligiyle yapimina baslanilan Kiziltepe Kadin Emegi Tandir Ekmegi projesi ile merkez mahallelerinde dezavantajli kadin guruplarinin ev ekonomilerine dogrudan katki saglayacagi bir projenin temelleri atilmis oldu.
Kaynak: İHA