SUBÜ'lü 2 Bin 421 Ögrenci Is Deneyimi Kazandi

SUBÜ, 2021-2022 Akademik Yili Bahar Yariyilinda gelistiricisi oldugu +1 Egitim Modeli çerçevesinde 2 bin 421 ögrenciyi tam zamanli olarak is dünyasina gönderdi.

SUBÜ'lü 2 Bin 421 Ögrenci Is Deneyimi Kazandi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), +1 Egitim Modeli ile tüm egitim düzeylerinde ve tüm birimlerdeki ögrencileri bir dönem tam zamanli olarak is dünyasiyla bulusturmaya devam ediyor. Bu dogrultuda 2021-2022 Akademik Yili Bahar Yariyilinda ön lisans düzeyinden bin 590 ögrenci 3+1 çerçevesinde, lisans düzeyinden ise 831 ögrenci 7+1 çerçevesinde is dünyasinda yer aldi. Böylelikle 2 bin 421 ögrenci henüz mezun olmadan is yeri deneyimi kazanmis oldu. SUBÜ, ögrencilerini is dünyasiyla bulusturmasinin yani sira her dönem düzenledigi anketlerle ögrencilerin, akademisyenlerin ve is dünyasi temsilcilerinin +1 Egitim Modelinden duyduklari memnuniyeti ölçüyor ve sonuçlarini kamuoyu ile paylasiyor.

+1 Egitim Modelin alaninin genisledigini ve yapilan gelistirmelerle çok daha sistematik hale geldigini vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Biz is deneyimi kazandirma ve nitelikli insanlar yetistirme noktasinda iddiali bir üniversiteyiz. Çünkü gelistirdigimiz ve 100’ün üzerinde üniversite tarafindan da belirli alanlarda kullanilan +1 Egitim Modelini en iyi sekilde uygulayarak is dünyasiyla siki baglar kurduk. Akademisyenlerimizin de önemli bir kismi daha önce sahada çalismis isimlerden olusuyor. Müfredatlarimiz is dünyasinin talepleri dogrultusunda her zaman güncel. Sahaya hakimiz. Ülkemizin ihtiyaçlari dogrultusunda bölüm ve programlar açarak yine o dogrultuda insanlar yetistiriyoruz. Bu da ögrencilerimizin kisa sürede hatta önemli bir ölçüde mezun olmadan is sahibi olmasinin yolunu açiyor. Marka ve uluslararasi projelerde is deneyimi kazanan ögrencilerimiz bulunuyor. Is dünyasinda o kadar yogun talep geliyor ki bazi yerlere maalesef ögrenci gönderemedigimiz bile oluyor. Ilerleyen süreçte is garantili bölüm ve programlara dogru bir geçis öngörüyoruz. Modelimizin gençlerimize ve ülkemize olumlu katkilarini görmek bizleri son derece mutlu ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA