Gençlerin Otobüs Bileti Parasina Antalya'daki 5 Yildizli Tatili, Turistleri Kiskandiriyor

Yaz tatilinde seyahat etmek isteyen gençler ‘Seyahat Sever’ projesi çerçevesinde GSB yurtlarina yerleserek 3 gece ücretsiz konaklama ve gezme imkani buluyor. Sadece geldikleri sehirden otobüs bileti harcamasi yapan gençler, 5 yildizli otelleri aratmayan yurtlarda konakliyor, yakin mesafedeki dünyaca ünlü sahile gidip deniz keyfi yasiyor, kültürel ve tarihi yerleri de kendilerine çikartilan müze kartla ücretsiz olarak geziyor.

Gençlerin Otobüs Bileti Parasina Antalya'daki 5 Yildizli Tatili, Turistleri Kiskandiriyor
Gençlik ve Spor Bakanligi, tüm yurt genelinde “Seyahat Sever” projesi ile birlikte 18-30 yas grubu gençlerin konaklamasi için GSB yurtlarinin kapilarini açti. 15 Temmuz’da baslayan ve 1 Eylül’e kadar sürecek projeyle birlikte, gençlerin farkli illerde ücretsiz konaklama ve kültürel yerleri ücretsiz gezme imkani saglaniyor. Bu firsati degerlendirmek isteyen gençlerin ilk seçenegi ise her yil milyonlarca yerli ve yabanci turisti agirlayan turizm kenti Antalya oluyor.

Otobüs bileti parasina tatil

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisine kurulan Konyaalti Bezm-i Alem Valide Sultan Ögrenci Yurdu’na gelen gençler, 5 yildizli otelleri aratmayan yurtlarda ücretsiz olarak konakliyor, yine ücretsiz çamasir yikama gibi imkanlarindan da faydalaniyor. Yakin mesafedeki dünyaca ünlü sahiline gidip deniz keyfi de yasayan gençler, kültürel ve tarihi yerleri de kendilerine çikartilan Genç Ne Sever (gns) müze kartla ücretsiz olarak geziyor.

Ücretsiz konaklama ve müze kart

Ülkenin farkli noktalarindan gelen gençleri agirlamaktan dolayi mutlu olduklarini ifade eden Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, ücretsiz konaklama hizmetinin yani sira müze kart uygulamasiyla gençlerin ücretsiz müze ve mesire alanlarindan yaralandigini ifade etti.



“Gençlerin tatili çok ucuz ve kaliteli imkanlarda yapabilmelerini saglamaya çalisiyoruz”

Projeden bahseden Gürhan, “Genç ne sever internet sitesinden basvuru yaptiginda karsisina seyahat sever projesi karsisina çikiyor. Buradan gidip 3 gece kalmak istedigi ili seçiyor. Ardindan bizim misafirimiz oluyorlar. Sehrin ören yerlerinden müzelerine kadar bütün güzelliklerini ücretsiz gezme imkani buluyor. Yurtlarimizda da ücretsiz barinma imkani var. Gençlerin bu tatili çok ucuz ve kaliteli imkanlarda yapabilmelerini onlara saglamaya çalisiyoruz. Bu bizim için çok önemli” dedi.



“20 bin ögrenci kapasitesine sahip bir iliz”

Antalya’da toplam 20 bin ögrenci kapasiteli yurt oldugunu aktaran Gürhan, “Buranin bir turizm sehri olmasi sebebiyle, bu proje çerçevesinde bütün yurtlarimizi bu hizmete açtik. 20 bin ögrenci kapasitene sahip bir iliz.3 günlük bir misafirlik ve degisim olacagi için ne kadar gencimiz gelirse, o kadar gencimizi misafir edebiliriz” diye konustu.



“Param yetmezdi”

Yalova’dan gelen üniversite ögrencisi Muzaffer Utku Onur (24) ise, is görüsmesi için geldigi kentte konaklama ücretlerinin yüksekligini görünce GSB yurtlarini tercih ettigini söyledi.

Normalde otel ya da pansiyonda kalsa konaklamaya 5 - 6 bin TL ücret ödeyebilecegini aktaran Onur, “Düsünmek bile istemiyorum. Param yetmezdi. Bir ögrenci olarak fazla bir beklentim yoktu ama buraya gelince oda ve yataklarin rahatligi, Antalya gibi sicak bir yerde klimanin olusu beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandi.

“Kendimi sansli hissediyorum”

Istanbul’dan gelip ilk kez Antalya’ya gelen üniversite ögrencisi Faruk Yildiztekin de, GSB’nin sundugu bu imkandan dolayi oldukça mutlu oldugunu dile getirdi. Yildiztekin, “Buraya gelirken sadece yol ücreti verdik. Hem Antalya’yi görmüs oldum, hem de konaklamaya ücret vermiyoruz. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Keske daha önce haberim olsaydi da bu imkanlardan faydalanmis olsaydim. Suan kendimi sansli hissediyorum” dedi.

Kaynak: İHA