Degerli Koleksiyonlar, Sanatseverlerle Bulusuyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen resim sergilerinde, sanat dünyasinin önemli isimlerinin koleksiyonlari, vatandaslarla bulusmaya devam ediyor.

Degerli Koleksiyonlar, Sanatseverlerle Bulusuyor


Ressam, sair ve yazar Bedri Rahmi Eyüboglu’nun esi ve resim sanatinin önemli ismi Eren Eyüboglu’nun eserlerinden olusan “Gönül Gözüyle” resim sergisi, Turgutreis Sevket Sabanci Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Ressam Hüsamettin Koçan’in “Atölye Bellek” isimli sergisi ise Mausolos Sergi Salonu’nda sanatseverlerle bulusuyor.

9 Eylül tarihine kadar açik olacak Eyüboglu’nun sergisine katilan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in sanatin oldugu her yerin ve her seyin güzellestigini, sanatin insan ruhunu incelttigini vurguladigi konusmasinda, Bodrum’un tekrardan Halikarnas Balikçisi’nin, Bedri Rahmi’nin Bodrum’u olma yolunda ilerledigini belirtti.



Eren Eyüboglu’nun torunu Rahmi Eyüboglu ise bu özel serginin Bodrum’da sergileniyor olmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdigi konusmasinda Eren Eyüboglu’nun hayatindan kesitler anlatip Eren Eyüboglu’nun Bodrum’a olan tutkusundan bahsetti. Zaman zaman duygulu anlar yasadigi konusmasinda sanatseverlere ve Bodrum Belediyesi’ne gösterdikleri ilgiden dolayi tesekkür etti.

Mausolos Sergi Salonu’ndaki ’Atölye Bellek’ adli sergide konusan sanatçi Hüsamettin Koçan ise, “Sanatçinin atölyesi beynidir, kalbidir ve içinde yasadigi dünyadir. Dönüp dolasip tüm bu birikimleri uygulamak için bir mekâna ihtiyaç duyar, o mekan da sanatçinin atölyesidir. Bu nedenle de ‘Atölyenin Bellegi’ sergimde tanikliklarimi izleyiciyle olanaklar ölçüsünde paylasmak istedim. Izleyici bu sergide daha çok bir gölgeyle, farkli malzemeyle, Anadolu kültürü ile karsilasacak. Elbette bastirilmis sözler, yalnizliklar, suskunluklar, korkular ve insani en derinden anlama çabasi bu gölgenin yolculuguna katilmis olacak. Benim atölyem söz ve malzemenin yolculuguna taniktir.” dedi.

Kaynak: İHA