Yabanci Gençlerin Inekle Imtihani

İçel’in merkez Mezitli Belediyesinin Uluslararasi Yaz Okulu projesi çerçevesinde dünyanin farkli birçok ülkesinden gelen gönüllü gençler, kentteki ögrencilere hem Ingilizce ögretiyor hem de farkli etkinliklere katiliyor. Yabanci ögrencilerin Mutlu Yasam Köyü’nde inekleri sagmaya çalismasi ise renkli görüntüler olusturdu.

Yabanci Gençlerin Inekle Imtihani
Mezitli Belediyesinin Gençlik Merkezi ile birlikte yürüttügü proje çerçevesinde dünyanin farkli birçok ülkesinden gönüllü gençler İçel’e geldi. Mezitli Belediyesinin Mutlu Yasam Köyü’nde konaklayan ve Türk ögrencilere burada hem Ingilizce ögreten hem de çesitli etkinlikler yaparak çocuklarin gelisimine katki sunan misafir gençler, keyifli vakit geçiriyor. Mutlu Yasam Köyü’ndeki inekleri sagmaya çalisan gençler, renkli görüntüler olusturdu.

Mezitli Belediyesi Strateji ve Gelistirme Biriminde çalisan Bilge Kurtulus, "Dünyanin çok farkli ülkelerinden gelen gençler ve yereldeki ögrencilerimiz, hep birlikte sürdürülebilir kalkinma amaçlari çerçevesinde Ingilizce ögreniyoruz. Hem bizim ögrencilerimiz hem de gönüllülerimiz keyifli vakitler geçiriyor” diye konustu.



"Burada herkes mutlu"

Projeye 3 sene önce basladiklarini söyleyen Kurtulus, “Projeyi Gençlik Merkezi ile birlikte yürütüyoruz. Bu merkeze basvuran gönüllü ögrencilerle farkli çalismalar yürütüyoruz. Son 2 senedir bu çalismalarimiz çocuklar ve gençler. Gençlerle Ingilizce ve sürdürülebilir kalkinma amaçlari üzerine etkinlikler düzenliyoruz. Bunu Mezitli Belediyemizin Mutlu Yasam Köyü’nde yapiyoruz. Burasi hayvanlarin, atlarin, tavuklarin, tavsanlarin oldugu, çesitli meyve agaçlarinin oldugu çok genis bir alana sahip, 40 yatak kapasitesi arti 10 adet bungalov evlerin bulundugu çok genis bir yesil alan. Burada herkes çok mutlu. Burada hem gönüllüler hem çocuklar çok keyifli vakit geçiriyorlar, birlikte paylasimda bulunuyorlar” seklinde konustu.



"Inek sagmaya çok ilgi duyuyorlar"

Mutlu Yasam Köyü sorumlusu Gülsen Türk ise burada çalismaktan çok büyük keyif aldigini söyledi.

Gelen herkesin mutlu ayrildigini kaydeden Türk, “Bu da bize ayri bir keyif veriyor, biz de burayi daha fazla güzellestirmeye, daha fazla insanlari memnun etmeye çalisiyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Misafirlerimize de, yabanci konuklarimiza da buradaki etkinliklerimizde ya da disardaki kültürel gezilerinde yardimci oluyoruz. Yaz okulu da 15 Temmuz’da basladi.

2 haftalik araliklarla farkli ülkelerden yabanci konuklarimiz geliyor. Bunlarin yaptigi aktiviteler de Birlesmis Milletlerin sürdürülebilir kalkinma projeleri. Burada geri dönüsümle ilgili veya sifir atikla ilgili çok güzel çalismalar yapiyorlar. Onlara yardimci olabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisiyoruz. Tabii burayi hazirlayan Belediye Baskani Neset Tarhan’a da sonsuz tesekkürlerimizi iletiyoruz. Çünkü gerçekten burasi bir ayricalik diye düsünüyorum. Daha da güzellesip, daha da büyüyecegimize inaniyorum. Yabanci gruplarimizin tamami gönüllü. Dünyanin birçok yerinden misafirimiz var. Bu misafirlerimiz buraya katilim saglayan ögrencilerimize Ingilizce oyunlar, etkinlikler ve farkli çalismalar yapiyorlar. Burada çok farkli çalismalar da yapiyoruz. Mesela burada bulunan inekleri çocuklara sagmayi gösteriyoruz. Çok ilgi duyuyorlar. Ya da hiç denize girmemis yabanci konuklarimizi denizle bulusturuyoruz. Onlar bu mutluluklarini bizle paylasiyorlar, biz de mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandi.

Yabanci gençler, Türkiye ve İçel’de bulunmaktan dolayi mutlu olduklarini belirterek, özellikle inek sagmayi hayatlarinda ilk kez yaptiklarini ve çok ilginç anlar yasadiklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA