Siirt'te Farkli Meslek Gruplari Bir Araya Gelerek Satranç Ögreniyor

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi’nde vatandaslara yönelik satranç kursu açildi. Kursa her meslekten katilan vatandaslar hem satranç ögreniyor, hem de güzel vakit geçiriyor.

Siirt'te Farkli Meslek Gruplari Bir Araya Gelerek Satranç Ögreniyor
Satranç kursuna her yastan katilim saglayan vatandaslarimizin yogun ilgilerinden dolayi memnun olduklarini dile getiren Siirt Satranç Federasyonu Il Temsilcisi Serdar Özyesil, kursa katilanlarin sayisinin her geçen gün arttigini söyledi.

Özyesil, “Halk Egitim Müdürlügü bünyesinde Gençlik Merkezinde velilere, yetiskinlere yönelik bir satranç kursu açtik. I. Kademe satranç kursuna yaklasik 25 katilimcimiz var. Tabi çok farkli profiller var. Aralarinda ögretmen, mühendis, ögrenci, anne ve doktor var. Çok farkli is dallarindan katilimcilarimiz var. Su an ki satranç kursumuzdaki katilimcilar çok iyi, performanslari çok iyi, çok iyi ilerliyorlar” dedi.

Satranç kursuna gelerek hem ögrendigini hem de güzel vakit geçirdigini söyleyen okul müdiresi Belgin Keklikçi, ögrendigi satranci okullarin açilmasiyla ögrencilere de ögretecegini belirtti.

Keklikçi, “Siirt Gençlik Merkezinin bizlere sunmus oldugu bu satranç kursunda bulunmaktan ciddi anlamda çok keyif aliyorum. Bizlerde hem zihnen hem de bedenen kendimizi rahat hissedebilecegimizi gösteren bir ders. Burada bulunmamin amaci okuldaki ögrencilerimize yardimci olmak bir kurs adi altinda olabilir, ders adi altinda olabilir. Onlara bu tür oyunu vermek, bu keyiften onlarda faydalansin. Onlara bu hizmeti sunmak için ben ve ögretmenlerim bu dersi almakla sorumluyuz. Bundan ciddi anlamda çok keyif aliyoruz. Isteyerek ve gönüllü olarak geliyoruz zaten. Haftanin 4 günü 3 saat olmak kaydiyla her gün ders aliyoruz. Bu da bizi çok memnun ediyor” diye konustu.

Tip fakültesini bitirdikten sonra teknik sinavi bekleyen Afganistanli Reza Sabiri, satrancin zekayi gelistirdigini ve bu yüzden satranç ögrenmeye geldigini söyledi.

Sabiri, “Afganistan vatandasiyim. Esim Siirtli oldugu için Siirt’e yerlestim. Tip fakültesi mezunuyum. Su an teknik sinavi bekliyorum. Yetiskinlere yönelik kurs açildigini duyunca kursa katildim. Çok eglenceli zaman geçiriyoruz burada. Serdar hocama tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA