Mersin'de Trafigi Rahatlatacak Alt Geçit Çalismalarina Baslandi

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesince, kent merkezinde yasanan trafik yogunlugunu azaltmaya yönelik çalismalar çerçevesinde, Hüseyin Okan Merzeci ve 18. Cadde kesisimindeki noktada alt geçit çalismasina baslandigi bildirildi.

Mersin'de Trafigi Rahatlatacak Alt Geçit Çalismalarina Baslandi
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, kuzeyden güneye ve güneyden kuzeye geçis istikametlerinin tek seritli ve transit sekilde hazirlanan çalisma, vatandaslara daha konforlu bir seyahat imkani sunacak. Demokrasi Kavsagi ile Sevgi Kavsaginda yasanan trafik yogunlugunu azaltacak çalisma ile Hüseyin Okan Merzeci yönündeki trafik yogunlugunu etkilemeyecek sekilde kuzey-güney yönünde alternatif bir geçis saglanacak.

“Proje kuzey-güney istikametinde altgeçit olacak sekilde tasarlandi”

Çalismalar hakkinda bilgi veren Proje Santiye Sefi Bertan Ünal, hedeflerinin Sevgi Kavsagi ile Demokrasi Kavsagindaki kuzey yönlü trafik yükünü biraz olsun azaltmak oldugunu belirterek, “3 gün önce baslayan çalismalarimizda, yaklasik 35 bin metreküp kazi yapilacak. Kuzey istikametinde yüzde 9’luk bir egimle, su anda hafriyat çalismalari devam ediyor. Bu bölgede istinat duvarlari çalismamiz da es zamanli olarak devam edecek. Beton dökümlerimiz de hizli bir sekilde devam edecek. Bu proje kuzey-güney istikametinde altgeçit olacak sekilde tasarlandi. Kuzey istikametindeki derinligimiz yaklasik 11 metre olacak. Hüseyin Okan Merzeci istikameti kapali kesit olarak tasarlandi” dedi.



“Projeyi kisa zamanda bitirmeyi planliyoruz”

Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan, dogu-bati istikametindeki araçlarin kapali kesitin üzerinden geçerken, kuzey-güney istikametindeki araçlarin ise trafigi altgeçit olarak kullanacaklarini dile getiren Ünal, “Bu projenin yapim tasarlanmasindaki amaç su; Sevgi Kavsagi ile Demokrasi Kavsagindaki kuzey yönlü trafik yükünü biraz olsun azaltmayi hedefliyoruz. Dolayisiyla kuzeyden güneye geçis istikametleri ve güneyden kuzeye geçis istikametleri tek seritli olacak sekilde transit bir geçis olacak. Bu da vatandaslarimizin oldukça konforlu seyahat etmelerine yarayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA