Emanet Bisikletle Çocuklara Umut Olmak Için Türkiye Turuna Çikti

Adana’da 6 yasindaki oglu Ali Utku’yu beyin tümörü nedeniyle kaybeden gazeteci Kemal Yücel, kök hücre ve organ basina dikkat çekmek için Adana’dan, Çanakkale’ye 41 kentten geçerek bisikletle gitmek için yola çikti. Bisikleti çalinan Yücel, emanet aldigi bisikletle çocuklara umut olmayi hedefliyor.

Emanet Bisikletle Çocuklara Umut Olmak Için Türkiye Turuna Çikti
9 yil önce oglu Ali Utku’yu beyin tümörü nedeniyle kaybeden Kemal Yücel, evladindan sonra hayatini hasta çocuklarin tedavisine adadi. Lösemi hastalarinin tedavisi, kök hücre ve organ basina dikkat çekmek için bisikleti ile 4’ncü kez Türkiye turuna çikan Kemal Yücel, Adana’dan, Çanakkale’ye kadar 41 kentten geçerek yaklasik 7 bin kilometre pedal çevirecek.

Geçen Temmuz ayinda lösemili çocuklara umut dagittigi ‘Mavis’ adini verdigi bisikleti çalinan Yücel, bu kez de emanet aldigi bisikletle çocuklara umut olmayi hedefliyor.

Yücel, yolculugu boyunca vatandaslari bilgilendirip sivil toplum kuruluslari ile görüsmeler yapacak. Kök hücre ve kan bagisi için buldugu donörleri Türk Kizilayina yönlendirecek olan Yücel, onkoloji hastanelerinde tedavi gören çocuklari da ziyaret ederek onlara oyuncaklar dagitacak. Bisikletine yükledigi kamp malzemeleri ve oyuncaklarla yola çikan Yücel’in ilk duragi Osmaniye olacak.

Agri Dagi’na da tirmanacagini söyleyen Yücel, burada Türk Bayragi açip lösemi için dikkat çekecek.

Yol rotasiyla ilgili bilgi veren Kemal Yücel, “Kök hücre ve organ bagisi konusunda toplumsal duyarliligi arttirmak amaciyla Türkiye turuna çikiyorum. Sehir sehir gezerek insanlara kök hücre ve organ bagisinin önemini anlatacagim. Hastanelerde ilik nakli bekleyen çocuklar ve yetiskinler var. Bu kisilerin hayata tutunabilmesi için kök hücre nakline ihtiyaç var. Insanlar, Kizilay’a kan örnegi vermesiyle ilk adimi atmis olacak. Bende daha önceki yillarda oldugu gibi bu yilda Adana’dan baslayarak sehir sehir gezecegim” diye konustu.

Adana Barosu’na kayitli avukatlar da Yücel’e destek vererek bisikletleriyle kentten ugurladi.
Kaynak: İHA