Sel, Tasköprü Atiksu Aritma Tesisini De Kullanilamaz Hale Getirdi

Siddetli saganak yagis sonrasi Gökirmak’ta artan su seviyesiyle birlikte Tasköprü Belediyesi’ne ait Atik Su Aritma Tesisine giden yol göçtü. Yolun çökmesiyle Atiksu Aritma Tesisi sel sulari basti ve tesis ciddi manada zarar gördü.

Sel, Tasköprü Atiksu Aritma Tesisini De Kullanilamaz Hale Getirdi
27 Haziran’da Kastamonu’da il genelinde etkili olan siddetli saganak yagis sonrasi dereler tasti, yollar göçtü, köprüler yikildi. Dere ve çayin tasmasi sonucu birçok bölgede sel yasandi. Tasköprü ilçesinden geçen Gökirmak Çayi da sel sularinin yükselmesiyle tasti. Gökirmak’taki taskin sonrasi Tasköprü Belediyesine ait Atiksu Aritma Tesisine giden yol göçtü. Yolun çökmesiyle Atiksu Aritma Tesisini de sel sulari basti. Tesiste büyük oranda hasar olustu.

Sel sularinin çekilmesiyle birlikte Tasköprü Belediye Baskani Abdullah Çatal, Ilbank yetkilileri ile tesiste inceleme bulundu.

Konu hakkinda açiklama yapan Tasköprü Belediye Baskani Abdullah Çatal, “En kisa sürede hasar gören noktalarda bakim ve onarim islemini yaparak tekrardan faaliyete geçirecegiz. Devletimizin her daim yanimizda olmasi ise bize her daim güç vermekte” dedi.

Kaynak: İHA