BBP Genel Baskani Destici'den Basbaglar Katliami Açiklamasi

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, “Basbaglar Katliami, terör örgütleriyle, terör örgütlerinin içerideki ve disaridaki destekçilerinin, karakterlerini ve insanlik disi iliskilerini ortaya koyan, en önemli örneklerdendir” dedi.

BBP Genel Baskani Destici, Basbaglar Katliami’nda 29 kisinin camiden çikarilarak kursuna dizildigini, 4 kisinin de yakildigini, bunun sonucunda 33 vatandasin sehit edildigini hatirlatti.

“Basbaglar Katliami Davasi, 1998 yilinda takipsizlikle kapandi”

Basbaglar’da yasananlarin aydinlatilmasi gerektigi çagrisini yapan BBP lideri Destici, “Bunun yani sira, Basbaglar Katliami, terör örgütleriyle, terör örgütlerinin içerideki ve disaridaki destekçilerinin, karakterlerini ve insanlikla disi iliskilerini ortaya koyan, en önemli örneklerdendir. ‘Demokrasi, insan haklari, baris’ maskesiyle islenen, vahsice, alçakça, namussuzca cinayetler, Türkiye’de on yillardir yasanan terör belasinin en çarpici özetidir ve bunlarin hesabini sormanin, milletimize karsi görevimiz ve sorumlulugumuz oldugunu bir an bile unutmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Teröre destek veren herkes Türkiye’de islenen on binlerce cinayetin suç ortagidir”

BBP Genel Baskani Destici, söyle devam etti:

“Içeride ve disarida; teröre hosgörü gösteren, görmezden gelen, gerekçe arayan, diyalog kuran, yardim eden, is birligi yapan herkes, basta Basbaglar olmak üzere, Türkiye’de islenen on binlerce cinayetin suç ortagidir, katillerin ve canilerin tarafindadir. Türk milleti büyük bir millettir. En nihayetinde Basbaglar’in hesabi muhakkak sorulacaktir. Basbaglar Katliaminin 29’uncu yilinda, kaybettigimiz kardeslerimiz ve evlatlarimizla birlikte, tüm sehitlerimizi, hatiralarinin ve acilarinin hayatimiz boyunca bizimle yasayacagini ifade ederek, ilk günkü aciyla ve rahmetle aniyorum. Mekanlari cennet olsun.”
Kaynak: İHA