Atakum'un Zirvesinde Doga Senligi

Samsun’un Atakum ilçesinin zirvesi Kocadag’da düzenlenen doga senliginde unutulmaz anlar yasandi.

Atakum'un Zirvesinde Doga Senligi
Atakum Belediyesi’nin çesitli kurumlarla is birligi içinde gerçeklestirdigi doga senligi büyük ilgi gördü. Kocadag’in Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri oldugunu söyleyen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, bu tip etkinliklerle Kocadag’i turizme kazandirmaya çalistiklarini söyledi.



Atakum’un dogal güzelliklerinden birisi olan Kocadag muhtesem bir doga senligine ev sahipligi yapti. Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi, Samsun Dagcilik Dernegi (SAMDAK), Ekolojik Yasam Bisiklet Dernegi, Türkiye Ormancilar Dernegi, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Samsun Yamaç Parasütü Spor Kulübü is birliginde “Atakum’un Yaylasi Kocadag, Senlige Yürüyelim” sloganiyla gerçeklestirilen senlikte renkli görüntüler ortaya çikti. Iki gün süren ve yogun ilginin oldugu senlige vatandaslar Atakum Belediyesi önünden kalkan otobüslerle alana tasindi. Senlige katilan dogaseverlerle bir araya gelen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, etkinlik alanindaki karavanlari ve çadirlari tek tek dolasarak sohbet etti.

Doga yürüyüsü ile baslayan program, yamaç parasütü gösterisiyle devam etti. Senlik konuklarinin büyük bir merakla izledigi gösteride sporcular antrenmanlarini gerçeklestirdi. Doga içinde bisiklet turu, sokak oyunlari, oryantiring gibi etkinliklerin de yer aldigi senlikte katilimcilar doganin keyfini çikardi. Senlikte, DJ performansi ve konser ile de doyasiya eglenildi.

“Karadeniz’in en güzel yerlerinden birisi”

Geçmiste Kocadag Yürüyüsü olarak yapilan etkinligin bu sene daha komplike bir programla gerçeklestigini belirten Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri Kocadag. Bu tip etkinliklerle Kocadag’i turizme kazandirmaya çalisiyoruz. Üretici ile kentteki tüketiciyi bütünlestirmeye çalisiyoruz. Kirsal mahallelerimize ekonomik girdi saglamaya destek veriyoruz. Sosyal ve kültürel etkinlikler buna yöneliktir. Önümüzdeki yillarda etkinligi daha da gelistirerek tekrarlayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA