SGK'yi 23,9 Milyon TL Zarara Ugratan 49 Kisi Adliyeye Sevk Edildi

Sahte evraklarla emekli yapilarak Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) 23 milyon 901 bin 297 lira zarara ugrattiklari iddiasiyla Samsun merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonla gözaltina alinan 49 kisi, gözalti sürelerinin uzatilmasi için adliyeye sevk edildi.

SGK'yi 23,9 Milyon TL Zarara Ugratan 49 Kisi Adliyeye Sevk Edildi
Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde örgüt faaliyetleri çerçevesinde "kamu kurum ve kuruluslari zararina nitelikli dolandiricilik, resmi belgede sahtecilik" suçlari ile ilgili yürütülen sorusturmada 3 gün önce Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Samsun merkezli 6 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Aralarinda örgüt lideri, muhasebe sorumlusu, aile sagligi merkezi hekimi, özel saglik kurumu saglik çalisani, emekli saglik çalisaninin da yer aldigi 198 süpheliden Samsun’da 32, Mardin’de 20, Istanbul’da 3, Elazig’da 1, Izmir’de 1, İçel’de 2 olmak üzere toplam 59 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

3 gün önce yapilan es zamanli operasyonda 51 kisi yakalanarak gözaltina alinirken, 2 kisi polisteki ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Operasyonda çok sayida dijital materyal ile doktor raporlari, sirket kaseleri, vekaletnameler, SGK bildirim evraklari, baskalarina ait hesap cüzdanlari, ajandalar, açiga atilmis imza bulunan çok sayida evrak ve doküman ile 1 adet pompali tüfege el konuldu. Hakkinda gözalti karari verilen 8 kisinin de yakalanmasi için çalismalar sürüyor.

Süphelilerin kendi adlarina, yakinlari adina veya üçüncü sahislar adina sirket tescilleri yaptirdiklari, sirketlerde yüksek ücretli çalisan olarak SGK’ya isbasi bildiriminde bulunduklari, sahislara temin edilen is göremezlik raporu üzerinden SGK’dan usulsüz ödeme aldiklari ortaya çikti. 19 ilde 57 kisi adina tescilli 141 adet sirket tescilinin yapildigi, 161 kisinin alinan 529 adet saglik raporuna istinaden 23 milyon 901 bin 297 lira kamu zararina yol açtiklari belirlendi.

Samsun Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügünde 3 gündür gözaltinda bulunan 49 kisi, gözalti sürelerinin 4 gün uzatilmasi için bu sabah Samsun Adliyesine sevk edildi.
Kaynak: İHA