Rehberlik Ve Psikolojik Danisma Hizmetleri Masaya Yatirildi

Denizli’de 2021-2022 egitim-ögretim yilinin sona ermesinin ardindan Rehberlik ve Psikolojik Danisma Hizmetleri Il Yürütme Komisyonu toplantisi, Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda yapildi.

Rehberlik Ve Psikolojik Danisma Hizmetleri Masaya Yatirildi


2021-2022 egitim-ögretim yilinin sona ermesinin ardindan Rehberlik ve Psikolojik Danisma Hizmetleri Il Yürütme Komisyonu toplantisi, Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici baskanliginda özel egitim komisyon üyelerinin katilimiyla Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda yapildi. Yürütme Kurulu toplantisinda yapilan sunumla Rehberlik ve Psikolojik Danisma Hizmetleri çerçevesinde yapilan ve planlanan çalismalar katilimcilar ile paylasildi. Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici konusmasinda, “Okullarimizin egitim-ögretim faaliyetleri içerisinde önemli bir görevi ifa eden alanlarimizdan biri de rehberlik ve psikolojik danismanlik birimlerimizdir. Ilimizde özel egitim alaninda yapilan çalismalarin programlanmasi, stratejilerin belirlenmesi ve yol haritalarinin çikartilmasi noktasinda ve hazirlanacak olan yeni programin karar verici mekanizmasi da yine rehberlik birimlerimizin baslica görevlerinde yer aliyor" dedi.



"Yil boyunca da rehberlik hizmetlerimiz önemli roller üstlendi"

Yönlendirme ve rehberligin Denizli’nin akademik basarisina önemli katki sagladigini belirten Ekici, "Geçtigimiz hafta 2021-22 egitim-ögretim yilini tamamladik. Yil boyunca da rehberlik hizmetlerimiz önemli roller üstlendi. Yönlendirme ve rehberlik Denizli’nin akademik basarisina ciddi anlamda bir katki saglamaktadir. Ögretmen arkadaslarimizin ve yöneticilerimizin vermis oldugu destekler bizim için çok önemli. Tüm bunlar nicelik anlamda Denizli’mizin akademik basarisina yansidi. Hepinizin gurur kaynagi oldu. Tüm bunlari ekip ruhu ile kolektif çalisma ile gerçeklestik. Saglikli nesiller yetistirmek isteyen bir toplumda hiç kuskusuz bu hedefe ulasmak; ancak ve ancak çagdas rehberlik hizmetlerinin egitimin tüm kademelerinde yer alan ögrencilerimiz, velilerimiz ve ögretmenlerimize ulasmasiyla mümkün olacaktir. Bugün sene sonu toplantisini gerçeklestirdigimiz Psikolojik Danisma ve Rehberlik Hizmetleri Il Yürütme Kurulu toplantisi da bu baglamda önemli bir yer tutuyor. Daha çok çocugumuza, gencimize nitelikli rehberlik hizmetinin sunulmasi, yeni çalismalarin planlanmasi ve ihtiyaca uygun rehberlik hedeflerinin belirlenmesi yarinin teminati çocuklarimizin saglikli kisilik gelisimleri için önemli bir faktördür” diye konustu.

Kaynak: İHA