(ÖZEL) Rahvan Atçilar Devletten Yem Destegi Istiyor

Kütahya Rahvan Atli Spor Kulübü Baskani Birol Babanoglu, rahvan atçilarin devletten yem destegi bekledigini bildirdi.

(ÖZEL) Rahvan Atçilar Devletten Yem Destegi Istiyor
Yem fiyatlarinda artisi sebebiyle atlarina bakmakta güçlük çektiklerini dile getiren Babanoglu, ata sporunu yasatmak büyük bir özveride bulunduklarini belirtti.

Babanoglu, "Yillardan beri ata sporumuzu yapmaya çalisiyoruz. Türkiye genelinde rahvan atçilar olarak yarislar düzenliyoruz. Türkiye’de illerimizi temsil ediyoruz. Bu ata sporumuzu birbirimize yasatmak, bizden sonraki nesle aktarmak için büyük çabalar harciyoruz. Ama bu çabalarimizi harcarken artik yem fiyatlarinda çok sikinti yasamaya basladik. Türkiye genelindeki tüm rahvan atçi arkadaslarimiz yem fiyatlarina bakamaz oldular, atlarimizda sikinti yasamaya basladik. Biliyoruz ki ülkemizin ekonomik sikintilari var, ama biliyoruz, atlarimiz bilmiyor. Biz buradan tüm idareciler yöneticiler, bilhassa Cumhurbaskanimiz bizim sesimizi duysun. Federasyonlarimizdan biz destek alamiyoruz. Yem konusunda hiçbir destekleri yok. Sadece koltuk kavgasi var. Artik biz de Cumhurbaskanimizdan Türkiye genelindeki rahvan atlarimiza yem destegi verilsin istiyoruz. Hakikaten sikintili durumdayiz. Yani atlarimizin çektigi çileleri biz biliyoruz. Yanlis olur diye bazi seyleri duygu sömürüsü yapmiyoruz. Atlarimizin durumu iyi degil. Lütfen sesimizi duyun artik. Biz ekonomik krizleri asariz insaniz, eksik yeriz, az yeriz ama atlara eksik veya az yem vermemiz olmaz. Türkiye’deki tüm rahvan atçilar adina konusuyorum. Cumhurbaskanimdan atlarimiza yem destegi istiyoruz. Herkes magdur. Devletimizin çiftçiye ve hayvancilara destek verdigini biliyoruz. Ama Türkiye’deki rahvan atçilara hiçbir yerden destek verilmiyor. Bizler Il Tarim ve Orman Müdürlügü kayitlarinda variz, onlarla isbirligi yaparak yem destegi verilmesini istiyoruz" diye konustu.



"Rahvan atlar, Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Türklerle birlikte gelen gerçek Türk atlaridir"

Baskan Babanoglu, rahvan atlarla ilgili su bilgileri verdi:

"Rahvan atlar, Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Türklerle birlikte gelen gerçek Türk atlaridir. Adini, bir yürüyüs stili olan ’Rahvan’dan alan bu atlar, bakimlari da dahil olmak üzere her konuda sahiplerine büyük kolayliklar gösteren, az yem ve az su ile uzun yol alma özelligine sahip hayvanlar olarak bilinir."

Babanoglu, yem fiyatlarindaki asi zamdan dolayi Kütahya’da yüze yakin, Türkiye genelinde de binlerce rahvan atçinin destek bekledigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA