'Nazli' Tarsus Doga Parki'nda

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Tarsus Doga Parki, yeni tür hayvanlari bünyesine katmaya devam ediyor. Ismi “Nazli” olan disi Bengal kaplani Tarsus Doga Parki’ndaki yeni yuvasinda yerini aldi.

'Nazli' Tarsus Doga Parki'nda
İçel Büyüksehir Belediyesi Tarsus Doga Parki ile Izmir Büyüksehir Belediyesi Izmir Dogal Yasam Parki arasinda yapilan anlasma çerçevesinde, farkli türdeki hayvanlarin degisimi gerçeklestirildi.

Anlasma çerçevesinde kaplanin yani sira bir albino türü piton, 3 ag desenli piton yilan ile anavatani Avustralya olan iki adet emu deve kusu Izmir’den Tarsus Doga Parki’na getirildi.

Tarsus Doga Parki’ndan ise 15 adet beç tavugu, 1 adet cüce keçi, 2 adet suna ördegi, 2 adet altuni sülün ve 2 adet tavus kusu Izmir Dogal Yasam Parki’na teslim edildi.

Tarsus Doga Parki’nda görevli Veteriner Saglik Teknikeri Ümit Güngör, hayvanlarin siklikla kontrol edildiklerini belirterek, “Kaplanimiz Izmir Dogal Yasam Parki’ndan, Tarsus Doga Parki’na transfer oldu. Saglikli ve güzel bir sekilde transferini gerçeklestirdik. Su an tecrübeli bakici arkadaslarimiz ve bizlerin kontrolünde günlük beslenmesine dikkat ediyoruz. Ayrica, hareketleri ‘uyum içerisinde mi, degil mi?’, ‘yerini yadirgadi mi, yadirgamadi mi?’ gibi stres faktörlerini, gün içerisinde 8-10 kez kontrol ediyoruz” diye konustu.

Güngör, Tarsus Doga Parki’nin yine yeni türleri arasinda bulunan emu deve kusu ve piton yilanlarinin da saglik durumlarinin iyi oldugunu kaydederek, “Onlarin da transferi güzel bir sekilde gerçeklesti, yerlerine koyduk. Onlarin da ayni sekilde gün içerisinde beslenme kontrollerini yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA