Mersin Sehit Altug Verdi POMEM, 27. Dönem Mezunlarini Verdi

İçel Sehit Altug Verdi Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM), 27. dönem mezunlarini verdi. 484 polis adayi yemin ederek mezun olurken, İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bu yol, vatana hizmet yoludur. Toplumumuzun her kesimini sefkatle kucaklayarak, onlar için her zaman hizmette oldugumuzu hissettirerek yolunuza devam edin. Huzurumuzu kaçirmaya çalisanlara da asla firsat vermeyin” dedi.

Mersin Sehit Altug Verdi POMEM, 27. Dönem Mezunlarini Verdi
İçel Sehit Altug Verdi POMEM 27. Dönem Mezuniyet Töreni, Vali Ali Hamza Pehlivan ve esi Yildiz Pehlivan’in katilimlariyla gerçeklestirildi.

İçel POMEM spor salonunda düzenlenen törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Bassavcisi Tolgahan Öztoprak, İçel Sehit Altug Verdi POMEM Müdürü Zafer Agirkaya, Yenisehir Kaymakami Mustafa Kiliç, protokol üyeleri, emniyet mensuplari ve mezun polis adaylarinin aileleri katildi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas’in canli yayinla katildigi törende, Polis Akademisi Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çolak’in kutlama mesaji da okundu.

“Bu yol, vatana hizmet yoludur”

Vali Pehlivan, törende yaptigi konusmada, okulun adini aldigi Sehit Emniyet Müdürü Altug Verdi nezdinde bütün sehitleri minnetle, vatanin birligi ve bütünlügü için mücadele eden gazileri de sükranla yad ettigini söyledi.

Polis okulundan mezun olan ögrencilerin bir gurur tablosu olusturdugunu belirten Pehlivan, “Bugün onlari uzun bir yola ugurluyoruz; bu yol, vatana hizmet yoludur. Bu yol, vatandaslarimizin can ve mal güvenligini saglama, toplumumuzun huzurunu ve esenligini temin etme yoludur. Bu yol, sahip oldugumuz huzur iklimini daim kilmak için mücadele yoludur. Bu yol, bütün suç sebekelerine karsi mücadele yoludur. Bu yol, devletimizin, ülkemizin gücüne göz diken, nifak sokmak isteyen terör örgütlerine karsi mücadele yoludur. Bu yol, zor ve zorluklarla doludur ama bu mesakkatli yolda bu kardeslerimiz de gözlerini kirpmadan, gerektiginde canlarini feda etmeyi de göze alarak gururla, onurla, serefle dimdik yürümeye devam edecekler. Belki zaman zaman daraldiklari, sikildiklari zaman olacak ama bu anlarda kahraman ecdadimizi, aziz sehitlerimizi, gazilerimizi düsünerek güçlerini devletimizden, devletimizin kanunlarindan, milli ve manevi degerlerimizden, milletimizin ve ailelerinin dualarindan alacaklar. Bugün kardeslerimiz, devletimizin kutsal üniformasini giymeye hak kazandilar. Inaniyorum ki, yurdumuzun neresine atanirsa atansinlar, gece gündüz demeden çalisacaklar, mücadele edecekler. Belki ailelerine istedikleri kadar zaman ayiramayacaklar, zamanlarinin çogu nöbette geçecek ama bunun mükafatini basta milletimizin gönlünde taht kurarak alacaklar” diye konustu.

Ailelere de seslenen Vali Pehlivan, “Onlari okuttunuz, yetistirdiniz simdi devlet yapimiz içerisinde çok üst düzey basarili görevler yapan Emniyet Teskilatina teslim ediyorsunuz. Gözünüz arkada kalmasin. Onlar sizleri de en iyi sekilde temsil edecekler ve millete hizmet yolunda arkadaslariyla birlikte çok basarili vazifeler, basarili hizmetler ortaya koyacaklar” ifadelerini kullandi.

“Huzurumuzu kaçirmaya çalisanlara asla firsat vermeyin”

Yeni mezun polislerden, bu yolda yürürken kendilerine güvenmelerini isteyen Pehlivan, “Devletimize, milletimize güvenin ve birbirinize kenetlenin. Göreceksiniz ki, basarilariniz da artarak devam edecek. Toplumumuzun her kesimini sefkatle kucaklayarak, onlar için her zaman hizmette oldugumuzu hissettirerek yolunuza devam edin. Huzurumuzu kaçirmaya çalisanlara da asla firsat vermeyin. Bizler devlet ve millet olarak size güveniyoruz. Çikmis oldugunuz bu yolda üstün basarilar temenni ediyorum. Allah hepinizin yar ve yardimcisi olsun. Mezuniyetiniz hayirli ve ugurlu olsun” seklinde konustu.

İçel Sehit Altug Verdi POMEM Müdürü Agirkaya’nin da bir konusma yaptigi tören, dönem birincisi Hüseyin Çelikkaya’nin yas kütügüne plaket çakmasiyla devam etti.

Vali Pehlivan’in dereceye giren polis adaylarina diploma ve ödüllerini takdim ettigi törende, 484 polis adayi yemin ederek mezun oldu.
Kaynak: İHA