Göçmen Geri Gönderme Merkezi'nde Geri Sayima Baslandi

Vali Cüneyt Epcim, yapiminda son asamaya gelinen Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Göçmen Geri Gönderme Merkezi'nde Geri Sayima Baslandi
Bayburt’ta, kontrolsüz mülteci hareketlerinin önlenmesi ve mültecilerin iade süreçleri tamamlanincaya kadar koruma altina alinip barinma ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla yapimina baslanan Göçmen Geri Gönderme Merkezi büyük ölçüde tamamlandi. Elektrik ve dogal gaz baglantilarinin gerçeklestirilmesi sonrasi, merkezde açilis için geri sayima baslanacak. Devam eden çalismalara iliskin incelemelerde bulunan Vali Cüneyt Epcim, merkezi dolasti. Vali Epcim, kendisine eslik eden heyetle bilgi alisverisinde bulundu.

Içerisinde yemekhane, spor salonu, çocuk oyun alanlari, sosyal tesis ve revir binasinin yer alacagi Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nin 200 kisinin geçici barinma ihtiyacini karsilayacak kapasitede tasarlandigini söyleyen Vali Epcim, projenin hayata geçirilmesinde emek ve katkisi olanlara tesekkür ettigini bildirdi. Vali Epcim, projede Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun özel destek ve takibi olduguna da vurgu yaparak ayrica tesekkür ettigini bildirdi.

Vali Cüneyt Epcim’e, Il Göç Idaresi Müdürü Hüsnü Yagmur, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hasan Saka ile Il Özel Idare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyigit eslik etti.
Kaynak: İHA