Balikçilara Akdeniz Fokundan Tatli Sürpriz

İçel’in Erdemli ilçesinde balikçi barinagina nesli tükenme tehlikesinde oldugu için koruma altina alinan ’Akdeniz foku’ geldi. Balikçilar foku, fok ise balikçilari bir süre izledikten sonra gözlerden kayboldu.

Balikçilara Akdeniz Fokundan Tatli Sürpriz
Dünya Dogayi ve Dogal Kaynaklari Koruma Birligi (IUCN) tarafindan yayimlanan ’Kirmizi listede’ nesli kritik derecede tükenme tehlikesi altina oldugu için koruma altina olan ’Akdeniz Foku’ zaman zaman Akdeniz’e 321 kilometrelik kiyi seridi olan İçel’de görülüyor. İçel’in Erdemli ilçesinde bulunan balikçi barinaginda da Akdeniz foku sürprizi yasandi. En son 3 yil önce barinak çevresinde görülen Akdeniz foku, bu kez barinaga gelerek teknelerin arasindan hazirliklarini sürdüren balikçilari izledi. Balikçilarda hem foku izledi hem de cep telefonlari ile kayit altina aldi. Bir süre bölgede kalan fok daha sonra suyun derinliklerine dalarak gözlerden kayboldu.

Akdeniz fokunu gören genç kaptanlardan Yasin Sakin," Sezon kapali oldugu için bakim onarim yapiyorduk, bir misafirle karsilastik o da Akdeniz foku. Sevimli bir o kadar merakli ve korkutucu. Siddetli nefes aldigi için haberimiz yokken ürkütüyor bizi ama tekrar gelsin isteriz" dedi.

Kaynak: İHA