GKRY'den KKTC'deki Orman Yangini Ile Mücadeleye Destek

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) dün baslayan ve rüzgarin etkisiyle yayilan Iskele’deki Kantara bölgesindeki orman yangini ile mücadeleye Güney Kibris Rum Yönetimi’nin yardim gönderecegi açiklandi. Polisin yanginla ilgili 2 kisiyi tutukladigi belirtildi.

KKTC’de dün Lefke’ye bagli Yedidalga köyünde baslayan ve Angolem köyüne siçrayan yangin, Türkiye’den gelen 2 helikopter ve Sivil Savunma ekibi ile birlikte kontrol altina alinmasinin ardindan Iskele’ye bagli Kantara Tatlisu’ya ait İçellik Deresinde "Elma Bahçesi" olarak bilinen bölgede, rüzgarin etkisiyle büyüyen alevleri söndürme çalismalari 1 gündür devam ediyor.

Iskele Kaymakami Ertugrul Toroslu yaptigi açiklamada, İçellik’te su ana kadar 2 bin 600 hektar alanin yandigini belirtti.



Yanginla ilgili 2 kisi tutuklandi

Rüzgarin etkisiyle büyüyen yanginin söndürülmesi için ada içerisinde genel bir seferlik baslatilirken, yanginla ilgili olarak iki kisi tutuklandi. Polis sorusturmasi çerçevesinde tutuklanan kisiler hakkinda resmi bir açiklama henüz yapilmadi.

Güney Kibris’tan iki yangin söndürme uçagi gönderilecek

Basbakanlik Afet ve Acil Durum Komitesi Baskani Hüseyin Cahitoglu yaptigi açiklamada, söndürme çalismalarinin Türkiye’den 1, Ingiliz Üstler bölgesinden 2 helikopter ile devam ettigini aktararak, Disisleri Bakanligi ve Birlesmis Milletler (BM) tarafindan GKRY’den de 2 yangin söndürme uçaginin gönderilecegini aktardi.
Kaynak: İHA