Baba Gültekin Açiklamasi 'Bu Isin Pesini Birakmayacagim'

Mugla’da üniversite ögrencisi Pinar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili davada sanik Cemal Metin Avci’nin haksiz tahrik indirimiyle 23 yil ceza almasina tepkisini İçel’den bir kez daha dile getiren baba Siddik Gültekin, “Çok yaralayici bir karar oldu. Bu isin pesini birakmayacagim. Benim isyanim mahkemenin karari” dedi.

Baba Gültekin Açiklamasi 'Bu Isin Pesini Birakmayacagim'


İçel’in Erdemli ilçesinde IHA muhabirine açiklama yapan baba Gültekin, mahkemeden umduklari gibi bir karar çikmadigini belirterek, “Çok yaralayici bir karar oldu. Tahrik olmadigi halde caniye agir tahrik indirimi uygulandi. Benim mücadelem gerçekten caniye degil. Benim bundan sonraki mücadelem bütün kadinlara, bütün kizlara. Türkiye’de maalesef her gün bir cinayet isleniyor, her gün bir kadin öldürüyor. Ben bu mahkemeden çikacak kararin emsal olacagina emin gözüyle bakiyordum, çünkü cinayetle ilgili her sey ortada. Sahsin yaptigi islemlerin hepsi ortada. Hunharca yapilmis, planli yapilmis, diri diri yakilmis. Adli tip raporlari ortadadir. Tahrik edebilecegi hiçbir sey yok. Çocuk mahkemede ilk ifadesinde diyor ki, ‘Beni reddettigi için öldürdüm’. Sonra mahkemeye çikiyor, ‘Efendim santaj yapti diye öldürdüm’ diyor. Cezaevine giriyor, oradan mektup yaziyor ‘Tecavüz görüntüleri var diye öldürdüm’ diyor. Bununla ilgili arastirma yapildi ve hiçbir sonuç çikmadi. Her sey ortadayken böyle bir karar verilmesi önce bizi sonra bütün kamuoyunu yaraladi" diye konustu.



“Benim isyanim mahkemenin karari”

Bu dosyanin daha bitmedigini vurgulayan baba Gültekin, sözlerine söyle devam etti: “Adalet Bakanligi önünde bir eylem yapacaktim ama vazgeçtim, çünkü dün bütün partilerin temsilcileri açiklamalar yaparak, karara itiraz edeceklerini söylediler. Mugla Cumhuriyet Bassavciligi da karara itiraz etti. Biz de bu yüzden eylemi geri çekerek istinaf mahkemesinden çikacak karari bekleyecegiz. Bekleyip, görecegiz. Olayin takipçisi olacagim. Istinafi var, Yargitay’i var, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi var, Anayasasi var. Bu isin pesini birakmayacagim. Benim isyanim mahkemenin karari. Adalet herkes için lazimdir. Bugün adalet bana ne kadar lazim oluyorsa yarin ayni sekilde baskasina lazim olacak. Biz adalet için mücadelemizi verecegiz. Bu sahsin agirlastirilmis müebbetle cezalandirilmasi ve arti 15 yil almasi lazim. Burada cezayi 2 kardesin de almasi lazim. Bu normal bir cinayet degil. Kazayla öldürürsün, kavgada öldürürsün ayridir, plan, projeli, hunharca cinayetin isleme sekli farklidir."
Kaynak: İHA