Arazi Dolandiricilari Suçüstü Yakalandi

Izmir’de gurbetçilerin arazilerini sahte belgelerle, degerinin çok altinda satmaya çalisan dolandiricilar polis ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi. O anlar güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi.

Arazi Dolandiricilari Suçüstü Yakalandi
Izmir’in Çigli ilçesinde, E.K, A.Y. ve M.A. adli süpheliler, gerçek sahipleri yurt disinda olan ve biri 13 milyon TL digeri ise 10 milyon TL degerindeki iki ayri araziyi sahte kimlik çikararak 1-2 milyon lira gibi çok ucuz fiyatlara satisa çikardi. Kendilerini gurbetçi arsa sahipleri gibi tanitip ucuz fiyatlara arsalari satmak isteyen dolandiricilar, Çigli Tapu Müdürlügü ekiplerinin dikkatini çekince durum polise bildirildi.



Iki ayri gün yakalandilar

Ilk olayda asil sahibi Almanya’da yasayan bir vatandasa ait Harmandali Mahallesi’nde bulunan 13 milyon TL degerindeki bir araziyi 1 milyon 500 bin TL’ye dublör sahte kimlikle satmak isteyen E.K., satis esnasinda polis ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi. Geçtigimiz Sali günü gerçeklesen olayda da A.Y. ve M.A. adli süpheliler yine polis ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi. Süphelilerden E.K.’nin satis yaptigi esnada yakalanma ani, Tapu Müdürlügünün güvenlik kameralari tarafindan görüntülendi.

Akil almaz dolandiricilik oyunu basarili olamadi

Her iki olayda da gerçek mal sahiplerinin yurt disinda olduklari ve bu arazileri satmaya kalkan sahislarin sahte kimlikle e-devlet sifresi alip internet üzerinden tapu islemi baslattiklari ögrenildi. Araziyi satacaklari kisilerle birlikte Çigli Tapu Müdürlügü’ne gittiklerinde ise belgelere imza atarak basvuru islemi yaptiklari asamada görevli memurlarin kimlik ve imza kontrolleri sirasinda sahtekarlik olayinin ortaya çiktigi ögrenildi. Tapu Müdürlügü ekiplerinin büyük bir dikkat ve titizlikle imza uyumlulugu eslesmesi ve kimlik belgelerini detayli incelemesiyle mavi kartin sahte oldugu tespit edildi.

Tutuklandilar

Polis ekipleri tarafindan yakalanan süpheliler, emniyetteki islemlerin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA