OKTAM Kadinlar Korosundan Amasya Üniversitesinde Konser

Ondokuz Mayis Üniversitesi Kadin ve Toplum Arastirma ve Uygulama Merkezi (OKTAM), Amasya Üniversitesi Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi isbirligiyle “Sarkilar Bizi Söyler” temali konser verdi.

OKTAM Kadinlar Korosundan Amasya Üniversitesinde Konser
Amasya Üniversitesi Milli Hakimiyet Yerleskesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklesen konsere, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Önder Duman, Prof. Dr. Halil Apaydin ve Prof. Dr. Recep Kürkçü, Genel Sekreter Duran Çuhadar’in yani sira akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Eglenceli ve duygulu anlara sahne olan konserin sonunda Rektör Elmaci koro üyelerine sertifika ve çiçek verdi.

OKTAM’in amaçlarindan ve gerçeklestirdigi etkinliklerden bahseden OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcagiz, “Merkezimiz, kadinin toplumsal ve ekonomik kalkinmada yerini alabilmesi için her konuda duyarli ve bilgili olunmasina yönelik faaliyetlerde bulunmak, yurt içinde ve yurt disinda kadin sorunlari ile ilgili her alanda arastirma ve incelemeler yaparak bu konudaki etkinliklere katilmayi amaçlamaktadir” dedi.

Çesitli kurumlarla isbirligi yaparak kongre, sempozyum, panel, atölye çalismalari ve kurslar düzenlediklerine deginen Prof. Dr. Kumcagiz, “Bu baglamda, dis paydasimiz olan Amasya Üniversitesi Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi isbirligi ile düzenlenen bu sosyal etkinlikle iki merkez arasinda etkilesim saglanarak ileride iki merkez arasinda farkli projelerin gelistirilmesi hedeflenmektedir. OKTAM yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaklasik 4 yil önce merkezimizin yillik faaliyetlerini planlarken çalisan kadin akademik ve idari personel için bir sosyal aktivite planlayalim diye düsündük. Birkaç seçenekten sonra müzikte karar kildik. Çünkü müzik, insan ruhunu ve sagligini iyilestirme potansiyeline sahiptir. Bugün 4. konserimizi gerçeklestirdik” diye konustu.

Merkez bünyesine katilan akademisyenlerin sayisinin her geçen gün arttigini anlatan Kumcagiz, “Merkezimizde kendine güvenen, kendi yeteneklerinin farkinda olan planladigimiz çalismalari desteklemede bilgi ve becerisini hiç esirgemeyen iyi bir ekibimiz bulunmaktadir. Konserin gerçeklesmesinde verdikleri desteklerden dolayi Ondokuz Mayis ve Amasya Üniversitesi rektörlügüne, Amasya Üniversitesi Egitim Fakültesi dekani ve ayni zamanda Ondokuz Mayis Üniversitesi Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Anabilim dalimizin ögretim üyesi degerli hocamiz Prof. Dr. Yücel Öksüz’e, Amasya Üniversitesi Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dt. Ögr. Üyesi Nazan Kahraman’a tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA