Inegöl Belediyesi'nde Personele Kaizen Ödülleri Takdim Edildi

Inegöl Belediyesi’nin 2021 yilinda hayata geçirdigi Kaizen Dönüsüm ve Yalin Belediyecilik uygulamalari dogrultusunda Kaizen Öneri Sistemine öneri sunup ödüle layik görülen personeller için tören düzenlendi.

Inegöl Belediyesi'nde Personele Kaizen Ödülleri Takdim Edildi
Inegöl Belediyesi’nde daha önce Fikir Gölü Platformu adiyla yapilan uygulama, gelistirilerek Kaizen Öneri Sistemi olarak sürdürülüyor. Uygulamada kuruma öneride bulunan personeller, belirlenen ödül cetveli üzerinden farkli ödüllerle onure ediliyor. Bu çerçevede Inegöl Belediyesi’ne öneri sunan personeller için daha önce 2 defa ödül töreni düzenlenmisti. Bugüne kadar personel tarafindan 131 önerinin sunuldugu Kaizen Öneri Sisteminde, bugün de degerlendirme sürecinde olumlu görülen 19 önerinin sahibi için ödül töreni düzenlendi.

Meclis Salonunda gerçeklestirilen Kaizen Öneri Sistemi ödül töreninde Belediye Baskani Alper Taban, öneri sunan personelle bir araya geldi. Burada bir açiklama da yapan Baskan Alper Taban, “Yerel yönetimlerde özellikle ilçe düzeyinde ilk ve tek olan Kaizen Dönüsüm ve Yalin Belediyecilik uygulamasini baslatmistik. Devaminda da Kaizen Öneri Sistemini kurumumuz içerisinde hayata geçirmistik. Kaizen Öneri Sistemi nedir? Yalin çalismayi merkezine koyan, gelisimi merkezine koyan, yine yenilikçi bakis açisiyla çalismayi merkezine alan bir çalisma metodolojisi. Kamu yapilarinda ciddi bir dönüsüm oldugunu biliyoruz. Ancak biz bunun daha üzerine çikarak ve her geçen gün isletme körlügü dedigimiz bu zaaftan uzaklasarak daha kalici isler yapmayi tercih eden, verimliligi önemseyen, teknolojik bakisi sürece dahil eden, israfi reddeden bir çalisma anlayisiyla, kaliteli hizmet etme anlayisiyla kendimizi yenilemeye ve gelistirmeye devam ediyoruz. Ben bunun sehrimiz ve ülkemiz adina çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. Öncelikli olarak farkindalik bizden baslamali, sahsim basta olmak üzere tüm çalisma arkadaslarimdan baslamali. Bu farkindalik sayesinde insallah yapmis oldugumuz her isin çiktisinda da kaliteli hizmet ya da ürün, is ortaya koymak gibi bir basarimiz olmus olacak. Bu da haliyle gerek vatandaslarimizin memnuniyetini kazanacak hem de beraberinde bizleri de mutlu edecek iyi ve dogru is yapabildigimiz için” dedi.

131 öneri geldi, 21’i uygulandi

Kaizen Öneri Sistemi çerçevesinde öneriler toplamaya baslanmasinin yaninda performans ölçme ve degerlendirmeler yapildigini da ifade eden Baskan Taban, söyle devam etti: “Bu da kamu yapilarinda bir ilk uygulama olarak ifade edilebilir. Çünkü artik her arkadasimizin performansi, verimliligi, ne ürettigi, ne ortaya koydugu aylik periyotlarla ortaya konularak bunlar degerlendirmeye aliniyor. Kaizen Öneri Sistemiyle ilgili daha önce 2 ödül programi yapmistik, bugün de 19 personelimiz için 3’üncü ödül programimiz için bir aradayiz. Mesai arkadaslarimiz artik Allah’a hamdolsun pek çok konuda bizlere öneriler iletiyor. Su ana kadar toplam 131 öneri aldik. Bunlardan 32’si ödül almaya hak kazandi. 21 adet öneri uygulama noktasinda karar verildi.

58 öneri uygun bulunmadi, 6 tanesi havuza alinarak degerlendiriliyor ve 9 adette ana sonucu beklenen öneri var. Biz bu öneriler karsisinda da küçük küçük tesvik edici ödüller koymaya çalistik.”

“Bugün burada 19 ayri öneri için ödül töreni düzenliyoruz. Birden fazla önerisi bulunan arkadaslarimiz var. Ve her biri farkli müdürlüklerden arkadaslarimiz. Burada sadece kurumumuz degil, ayni zamanda sehrimize dair hayatimizin her asamasini ilgilendiren öneriler görebiliyoruz. Her bir öneri bizim için kiymetli. Destek olan, öneri veren her arkadasimiza tesekkür ediyorum.”

Konusma sonrasi sunulan önerileri de açiklayan Baskan Taban, ardindan personellere ödüllerini takdim etti.
Kaynak: İHA