14. Uluslararasi MEB Robot Yarismasi'nda Ödül Töreni Yapildi

Sanliurfa’da "Göbeklitepe" temasi ve "Ahican tarihin sifir noktasinda" sloganiyla gerçeklestirilen 14. Uluslararasi Milli Egitim Bakanligi (MEB) Robot Yarismasi ödül töreni ile sona erdi.

14. Uluslararasi MEB Robot Yarismasi'nda Ödül Töreni Yapildi
Milli Egitim Bakanligi koordinesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK), Türkiye Teknoloji Vakfi (TEKNOFEST), Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) ve ACROME is birliginde düzenlenen yarismanin son gününde, GAP Arena Spor Salonu’nda ögrencilerin hazirladigi projeler finalde yaristi. Göbeklitepe temasi ve "Ahican tarihin sifir noktasinda" sloganiyla 4 gün süren yarismalara Türkiye’nin yani sira 8 ülkeden finale kalan 5 bin 425 ögrenci ve ögretmen, 2 bin 453 robot projesi katildi.

Yarismada, temali, mini sumo, çizgi izleyen, serbest proje, hizli çizgi izleyen, insansiz hava araci, endüstriyel robotik kol, tasarla - çalistir, yumurta toplama, tozkoparan robot, çizgi izleyen (temel seviye) ve labirent ustasi gibi 12 farkli kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerini elde eden proje sahipleri ödüllendirildi.

Dereceye giren ögrenciler, yarismanin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA