Sel Yollari Yollari Yikti, 8 Köye Ulasim Kapandi

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde etkili olan siddetli saganak yagis sebebiyle iki farkli yolun yikilmasi neticesinde 8 köye ulasim kapandi.

Sel Yollari Yollari Yikti, 8 Köye Ulasim Kapandi
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da ögle saatlerinde etkili olan siddetli saganak bazi ilçelerde hayati olumsuz etkiledi. Tasköprü ilçesine bagli Karapürçek köyü Yeniler Mahallesi mevkiinden geçen grup yolu ile Hamzaoglu köyünden geçen grup yolu da siddetli yagisin ardindan zarar gördü. Yeniler Mahallesi’nde bulanan elektrik direginde de yildirim düsmesi neticesinde hasar meydana geldi. Iki farkli yolun çökmesi sebebiyle 8 köye ulasimin saglanamadigi belirtildi.

Yagisin aniden bastirdigini söyleyen Mehmet Aydin, "Yagmur saat 15.00 gibi basladi.

Önce diregin birine yildirim düstü, ardindan yagmur yagmaya basladi.

Daha önce orada bir çukur vardi. O çukurdan sonra sel öbür tarafa geçemedigi için yoldan tarafa kaydi. Yolu yavas yavas oydu, komple aldi. Elektrik direginin bir tanesini sel götürdü. Diregin biri muhtemelen su an yok. Muhtemelen sel aldi götürdü. Bir tanesi de yikilmak üzere. Teller zaten kopmus durumda" dedi.

Öte yandan AK Parti Tasköprü Ilçe Baskani Hüseyin Erol olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Selin zararlarinin hizlica giderilecegini belirten Erol, "Iki gündür ilçemizde yasanan saganak yagis köy yollarimizda tahribata neden oldu. Selin zarar verdigi bölgelere giderek hasar tespiti çalismalarina katildim. Köylere Hizmet Birligimize ait ekipler de olay yerindeydi. Selin vermis oldugu hasar hizli bir sekilde giderilerek kapali olan yollar ivedilikle ulasima açilacaktir" diye konustu.

Kaynak: İHA