Batman'da 20 Yil Sonra Yaylalarina Kavusan Köylüler Sevinçlerini Halay Çekerek Kutladi

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesinde Içisleri Bakanligi bünyesinde güvenlik güçlerince yürütülen basarili operasyonlarin ardindan teröristlerin daglari terk etmesiyle huzura kavusan Batman’in Sason ilçesindeki yaylalara 20 yil sonra çikan köylü vatandaslar, sevinçlerini halay çekerek kutladi.

Batman'da 20 Yil Sonra Yaylalarina Kavusan Köylüler Sevinçlerini Halay Çekerek Kutladi
Sason ilçesine bagli Kayadüzü köyünde yasayan vatandaslarin 20 yildir çikmadigi yaylalara ilk defa gelen gençlerin oldugunu belirten Kayadüzü sakinlerinden Ismet Çelik, 20 yil sonra yaylalara düzenledikleri bir etkinlikle çiktiklarini belirterek, bölgenin huzura kavusmasini Cumhurbaskani Erdogan ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya borçlu olduklarini söyledi.

Çelik, “Biz Kayadüzü köyü olarak 20 yildir gelemedigimiz 2 bin rakim yükseklikteki bölgesindeyiz. Daha önce burasi yerlesim yeri oldugu için 50 aile burada yasiyordu. Su anda bu ailelerimizden hiç biri burada degildir. Son zamanlarda Cumhurbaskanimizin öncülügünde Içisleri Bakanimizin kararliligi ve güvenlik güçlerimizin basarili operasyonlari neticesinde çok sükür daglarimiz güvenli hale gelerek huzura kavustu. Bu zirvenin önemi bizler için çoktur. Bizler bu yaylalarda 10 bin hayvan besliyorduk. Maalesef terör olaylari nedeniyle 20 yildir buralara gelemedik. Simdi eski günlerimize dönüp buralarda hayvanciligi yeniden canlandirmak istiyoruz. Ilk defa gelen gençlerimiz burayi çok begendi. Yaklasik 3 saatlik bir yaya yürüyüsün ardindan zirveye ulasabildik. Kariyla, yesilligiyle,endemik bitki türleriyle burasi gerçekten bir doga harikasidir. Istiyoruz ki herkes gelip bu yaylanin kokusunu ve temiz havasini alsin. Burada bulunan gençlerin mutlulugunu görmek bizleri de çok mutlu etti” dedi.



“Bu huzuru güvenlik güçlerimize borçluyuz”

Yaylalara düzenlenen doga yürüyüsüne arkadaslariyla birlikte katildigini belirten Il Özel Idaresi santiye sefi Mehmet Salih Yildiz, ”Gerçekten burada çok güzel dogayi gördük bin bir türlü çiçek çesidi var. Burada çokça endemik bitki türleri de var. Gelip buralari görmek gereklidir. Aslinda biz bu huzuru güvenlik güçlerimize borçluyuz. Bu daglardan terörün bitmesiyle buradaki köylüler yaylalara daglara gelebiliyor. Buralarda hayvanlarini besliyor. Bizlerde geldik bu sevinçlerine taniklik etmek istedik” diye konustu.



“Bu yaylalarimizda dogal kahvalti hazirladik”

Yaylaya gelecek olan vatandaslari karsilayan ve onlara dogal köy ürünlerinden kahvalti hazirlayan köyün gençlerinden Bayram Çelik, “Gerçekten bu daglar, bu yaylalar çok güzel. Burada çok çesitli bitki türleri var. Biz köyün gençleri olarak buraya erken gelerek tirmanisa katilan misafirlerimize dogal köy ürünlerinden bir kahvalti hazirladik. Insallah güze bir etkinlik olur” seklinde konustu.

Yaklasik 4 saatlik bir tirmanisin ardindan 20 yildir çikamadiklari yaylalarina kavusan ilçedeki vatandaslar, dogal köy ürünleriyle kahvalti yaparak, Kürtçe sarkilar esliginde halay çekti. Yürüyüse Sason Belediye Baskani Mehmet Safi Yavuz, Batman il genel meclis üyeleri, MHP ve Ak Parti ilçe baskanlari, sehit yakinlari, gaziler ve çok sayida köylü vatandas katildi.

Kaynak: İHA