Gaziantep'te Saganak Yagis Hayati Felç Etti

Gaziantep’te etkili olan dolu ve saganak yagis hayati olumsuz etkiledi. Sokaklar ve caddeleri göle çeviren yagistan dolayi ulasimda aksamalar yasanirken uçak seferleri iptal edildi.

Gaziantep'te Saganak Yagis Hayati Felç Etti
Gaziantep’te aksam saatlerinde etkili olan dolu ve saganak yagis hayati felç etti. Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan yagis iftar saatinde dolu yagisi olarak basladi.

Bir süre sonra dolu yerini saganak yagisa birakirken kisa sürede caddeler ve sokaklar göle döndü. Kent merkezindeki ana caddelerin su birikintisiyle kaplanmasindan dolayi trafik durma noktasina geldi. Caddeleri birbirine baglayan bazi kavsaklarda kalan araçlar yogun su birikintisinden dolayi ilerleyemedi. Hayati olumsuz etkileyen saganak yagistan kaynakli kent merkezindeki rögarlar tasti. Belediye ekipleri, siddetli yagis sonrasi tikanan rögarlari açmak ve yagmur suyunu tahliye etmek için çalisma baslatti.

Gaziantep Havalimani’ndan bu gece Istanbul ve Ankara’ya yapilmasi planlanan uçak seferlerinin ise olumsuz hava kosullarindan dolayi iptal edildigi ögrenildi.

Meteorolojiden baskin uyarisi

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlügü’nden yapilan açiklamada vatandaslar ani sel, su baskini, yildirim ve ulasimda yasanacak aksamalara karsi uyarildi. Açiklamada yagisin yarin aksam saatlerine kadar araliklarla etkili olacagi aktarildi.
Kaynak: İHA