Bakan Kurum Açiklamasi 'Davamiz, Bugün Ortaya Çikmis Bir Dava Degildir'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, davalarinin bugün ortaya çikmis bir dava olmadigini belirterek, “Bin yillik bu kutlu davanin bir neferi olmaktan onur duyuyorum, seref duruyorum, gurur duyuyorum” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Davamiz, Bugün Ortaya Çikmis Bir Dava Degildir'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, AK Parti Konya Il Baskanligi Teskilat Iftarina katildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda teskilat mensuplarina hitap eden Bakan Murat Kurum, “Bizim davamiz, bugün ortaya çikmis bir dava degildir. Bizim davamiz; fikirlerden bir fikir, ideallerden bir ideal degildir. Bu kutlu davanin özü; hakkin rizasidir, mayasi asktir, hamuru vefadir. Gayemiz; yeryüzünde dogrunun, iyinin, adaletin ve güzelin hakim olmasidir. Bu dava; yeryüzündeki tüm haksizliklar, adaletsizlikler, zulümler karsisinda yeryüzü mazlumlarinin lideri, Baskomutanimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in yaninda, bir kale gibi dimdik duranlarin davasidir. Iste Konya, bu gece bizlere bu hakikatleri haykirmaktadir. Uçsuz bucaksiz Anadolu’nun tam kalbinde bulunan Konya, bu en büyük fikrin ana eksenini olusturmaktadir. Konya, fikrimizin kurucu iradesidir. Konya, bizim yürüyüsümüzün akli ve kalbidir. Birbirinden kiymetli önder sahsiyetleriyle bu davanin ilk fidanlarini yeserten sehirdir” dedi.

Türkiye’nin son 50 yilina teskilat mensuplarinin damga vurdugunu ifade eden Murat Kurum, “20 yilda, Cumhuriyetin kurulusundan sonraki en büyük hamleleri siz yaptiniz. Darbeci hainleri siz bertaraf ettiniz. Siz çok büyük bir teskilatin neferlerisiniz. Çünkü sizler Konya’da yigitler yetistirdiniz. Rabbime hamd ediyorum. Bu alimler, fazillar, sehitler ve gaziler diyari Konya’nin bir evladi olmaktan; bin yillik bu kutlu davanin bir neferi olmaktan, sizlerle kardes olmaktan onur duyuyorum, seref duruyorum, gurur duyuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA