Bakan Kurum Açiklamasi 'Mugla'ya Toplam 3 Bin Konut Yaptik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Mugla’ya yapilan projelerden bahsederek “Bugüne kadar toplam 3 bin 355 konut yaptik” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Mugla'ya Toplam 3 Bin Konut Yaptik'


Bir dizi ziyaret çerçevesinde Mugla’ya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Ula Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Vatandaslar ile birlikte dualar esliginde iftar yapan Bakan Kurum, Bakanlik koordinesinde Mugla’da yapilan ve yapilacak olan projeler hakkinda bilgi verdi.

TOKI koordinesinde Mugla’ya bugüne kadar toplam 3 binin üzerinde konut yapildigini hatirlatan Bakan Kurum; “Ülkemizin essiz kösesi Mugla, hamdolsun milli kalkinma seferberligimizin itici gücü, dinamosu. Tarim, Turizm, Aricilik, Ormancilik faaliyetlerindeki etkin konumuyla da iklim dostu öncü sehirlerimiz arasinda, yesil kalkinmanin en önemli temsilcisi. Sehrimizin ihtiyaçlari dogrultusunda projeler üretiyor, birçok alanda yeni yatirimlara imza atiyoruz. Sehrimizde bugüne kadar TOKI eliyle toplam yatirim degeri 4.2 milyar lira olan 3 bin 355 konut ile onlarca sosyal donatinin yapimini tamamladik. 317 milyon liralik 110 konut ile 130 ahir, Sulama projesi, Tapu ve Kadastro Hizmet Binasinin yapimina devam ediyoruz. 150 bin sosyal konut projemizle, Kavaklidere, Fethiye, Köycegiz, Merkez, Milas ve Seydikemer’de bin 980 konut üretiyoruz. Yine kentsel dönüsüm projemiz çerçevesinde Mentese ilçesinde Ata Küçük Sanayi sitesini de sehrin disina tasiyoruz. Muglali esnaf kardeslerimiz için 1 milyon metrekare büyüklügündeki alanda toplam bin 550 yeni dükkan yapiyoruz. Yeni sanayi sitemizin içerisinde okuldan, restoranlara, spor alanlarindan otele kadar her türlü imkan yer alacak. Mugla’da toplam büyüklügü 935 bin metrekare olan 5 millet bahçesi projemizi TOKI eliyle yürütüyoruz. Yatagan’da çalismalarimiz devam ediyor. Seydikemer, Dalaman, Akyaka ve Köycegiz millet bahçelerimizi de çok yakinda fidanlari ile bulusturuyoruz. Tüm projelerimiz Muglalilara, milletimize ve ülkemize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA