Saksi Düzenlemesi Ve Terrarium Kursuna Katilan Down Sendromlu Çocuklar Sertifikalarini Aldi

Konyaalti Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Konyaalti Halk Egitim Merkezi isbirligi ile açilan “Hafif Düzeyde Engelli Bireyler Için Saksi Düzenlemesi ve Terrarium Yapimi” kursunu tamamlayan 12 özel kursiyerler sertifikalarini aldilar.

Saksi Düzenlemesi Ve Terrarium Kursuna Katilan Down Sendromlu Çocuklar Sertifikalarini Aldi


Kursun teorik dersleri Konyaalti Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personellerince, Konyaalti Kaymakamligi Toplanti salonunda yapildi. Ilk uygulama dersi Antalya Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, çiçek serasinda yapildi. Ikinci uygulama dersi ve sertifika töreni Milli Egitime bagli kurs merkezi olarak kullanilan Akdamlar Mahallesi Bizim Otizm Köyünde, Konyaalti Belediye Baskan Yrd. Sedat Karabulut, Konyaalti Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Dr. Fatma Öncü CEYLAN Baloglu, Konyaalti Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüdai Vural, Konyaalti Orman Isletme Müdürü Dilek Öztekin, Konyaalti Halk Egitim Müdürü Nuray Uluçay, Konyaalti Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Canan Otrus ve Doyran Orman Sefi Engin Peltek, Akdamlar Mahalle Muhtari Osman Yilmaz, Konyaalti Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri, özel ögrenciler ve ailelerin katilimiyla gerçeklesti.

Özel kursiyerler, Konyaalti Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personellerle saksilara çiçek diktiler ve can suyu verdiler. Ayni zamanda çiçekleri nasil sevmeleri gerektigini ögrendiler. Özel çocuklarimizin kursumuzda toprak, doga ve tarim sevgisini eglenerek ögrenmeleri saglandi. Özel çocuklar performans gösterileri ile hem kendileri eglendi hem de katilimcilari eglendirdiler. Etkinlik sertifika töreninin ardindan pasta kesilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA