Hekimlerin ATK Raporu Sorunu Baskan Asliyüksek'e Iletildi

Hekimlerle Hukuksal Dayanisma Dernegi (HHDD) hekimlerin özellikle ceza davalarina sunulan Adli Tip Kurumu (ATK) raporlarinda yasadigi sorunlarla ilgili Adli Tip Kurumu Baskanligini ziyaret etti. Adli Tip Kurumu Baskani Uz. Dr. Hizir Asliyüksek’i ziyaret eden Dr. Cengiz Bayram ile Dr. Aynur Özensoy, sorunun çözümü için bu durumun kurullarda görüsülmesini beklediklerini söyledi.

Hekimlerin ATK Raporu Sorunu Baskan Asliyüksek'e Iletildi
Hekimlerle Hukuksal Dayanisma Dernegi hekimlerin yasadigi sorunlarin çözümü için çalismalarini sürdürüyor. Hekimlerin özellikle ceza davalarina sunulan Adli Tip Kurumu (ATK) raporlarinda yasadigi bazi sorunlara iliskin çözüm arayisinda bulunan Dernek Baskani Dr. Cengiz Bayram ve Baskan Yardimcisi Dr. Aynur Özensoy, Adli Tip Kurumu Baskani Uz. Dr. Hizir Asliyüksek’i ziyaret etti. Baskan Dr. Asliyüksek’i makaminda ziyaret eden Baskan Bayram ile Dr. Özensoy, hekimlerin yasadigi bazi sorunlari iletti.

Hekimlerin hazirlanan raporlarin yanlis anlasilmalara sebep olabildigi ve bu nedenle yasadiklari problemleri ziyarette dile getiren Dr. Cengiz Bayram, konunun çözümü için konunun kurullarda tartisilmasini beklediklerini ifade etti.

Ziyarette Dr. Bayram ile Dr. Özensoy’la konuyla ilgili fikir alisverisinde bulunan ATK Baskani Dr. Asliyüksek, talepleri dinledi. Konuyu Adli Tip Kurulu’nda gündeme getirecegini aktaran Dr. Asliyüksek, sorunun çözüm için yasal çerçevede degerlendireceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA