Çekya, Ukrayna'nin Hasar Gören Tank Ve Zirhli Araçlarini Onaracak

Çekya Savunma Bakanligi, Ukrayna’nin talebi ve Hükümetlerarasi Savunma Isbirligi Ajansi’nin (AMOS) araciligiyla hasar görmüs Ukrayna tanklarinin ve zirhli araçlarinin Çekya’da onarilacagini açikladi.

Çekya, Ukrayna'nin Hasar Gören Tank Ve Zirhli Araçlarini Onaracak
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Çekya’dan Ukrayna’ya bir destek daha geldi. Çekya Savunma Bakanligi, Ukrayna’nin savas sirasinda hasar gören tanklarin ve diger zirhli araçlarin onarimi için Çekya ve Slovakya’ya yaptigi resmi basvuruyu olumlu karsiladiklarini açiklayarak, Hükümetlerarasi Savunma Isbirligi Ajansi’nin (AMOS) araciligiyla hasar görmüs Ukrayna tanklarinin ve zirhli araçlarinin Çekya’da onarilacagini aktardi.

Savunma Bakani Jana Cernochova yaptigi açiklamada, “Çekya olarak Ukrayna tarafinin, kurulumu gereken veya çatismalarda hasar gören yer ekipmanlarinin onariminda isbirligi talebine resmi olarak olumlu yaklasan ilk ülke olduk. Bu Rus saldirilarina maruz kalan Ukrayna’ya olan tam destegimizin bir diger göstergesidir” dedi.

Çekya Savunma Bakanligi, küçük ölçekli hasarlarin Ukrayna tarafindan onarilacagini, daha nitelikli islerin ise Çekya tarafindan yapilacagi ifade ederek, T-64 tipi tanklar ile BTR ve BRDM tipi zirhli araçlarin onariminin gerçeklestirilecegini belirtti.

Çekya, Ukrayna’ya Rus saldirilarinin basladigi ilk günden bugüne kadar yaklasik 60 milyon euroluk silah ve askeri teçhizat yardiminda bulunurken, Rusya geçtigimiz günlerde Sovyet yapimi T-72 tipi tanklarin Ukrayna’ya hibe edilmesi nedeniyle Çekya’ya diplomatik nota vermisti.
Kaynak: İHA