Sehitler Için 508 Bin Adim Atarak Çanakkale'ye Geldi

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yil dönümü dolayisiyla Istanbul’dan yola çikan Çanakkale gazisi torunu ve Tokat Onbesli Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs, 375 kilometrede 508 bin adim atarak Çanakkale’ye ulasti.

Sehitler Için 508 Bin Adim Atarak Çanakkale'ye Geldi
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümünde sehitler için Istanbul’un Bagcilar ilçesinden elinde Türk bayragi ile yola çikan Tokat Onbesli Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs ve beraberindeki iki kisi Çanakkale’ye ulasti. Saffet Gümüs, kordon boyunda bulunan Truva Ati önünde vatandaslarla hatira fotografi çektirdi.

Istanbul’dan Çanakkale’ye 508 bin adimla geldigini belirten Tokat Onbesli Torunlari Dernegi Baskani Saffet Gümüs, “Bundan tam 10 gün önce Istanbul’un Esenler ilçesinden almis oldugum bayragi, Çanakkale sehitler diyarina ulastirdik. Torundan dedeye veda yürüyüsünde 375 kilometrede 508 bin adim atmisiz. Bizim dedelerimize vefamiz, bu yollari yürümekle de bitmez. Çünkü onlar bizim için bundan 107 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslariyla beraber bayragimiza ve devletimize sahip çiktilar. Bizler de onlara vefamizi gösterebilmek için yol yürüdük, yagmur yedik, dolu yedik. Tüm sehitlerimizin mekani cennet olsun” diye konustu.

Gümüs yaptigi açiklamanin ardindan, vatandaslarla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA