Yogun Kar Yagisinin Ardindan 'Orman Kahramanlari' Karla Mücadelede De Vatandasin Hizmetinde

Yogun kar uyarilarinin ardindan ve dün gece de etkisini gösteren kar yagisi nedeniyle teyakkuza geçen Erzurum Orman Bölge Müdürlügü, yagislarin etkili oldugu bölgelerde dozerleri, greyderleri, is makineleri ve ekipleri ile seferber oldu.

Yogun Kar Yagisinin Ardindan 'Orman Kahramanlari' Karla Mücadelede De Vatandasin Hizmetinde
Erzurum Orman Bölge Müdürlügüne bagli Sarikamis Orman Isletme Müdürlügü ekipleri Kars’in Sarikamis ilçesinde kar yagisinin ardindan seferber oldu. Orman yanginlari ve agaçlandirma çalismalarinda görmeye alisilan orman isçileri, kis mevsiminde de yogun kar nedeniyle yolda kalan vatandaslarin imdadina yetisiyor. Yaz aylarinda günlerce alevlerle mücadele eden, küle dönen ormanlarin yeniden yesermesi için ekim yapan orman isçileri, kis aylarinda tüm yurtta etkisini sürdüren karla mücadelede de etkin rol üstleniyor. Meteorolojinin yogun kar uyarisinin ardindan teyakkuza geçen teskilat, yagisin etkili oldugu bölgelerde dozerleri, greyderleri, is makineleri ve ekibi ile seferber oldu.

Yollarin açilmasindan mahsur kalan vatandaslarin kurtarilmasina, yasli ve hastalarin tasinmasina, araçlariyla yolda kalanlara gida dagitimina kadar her alanda var olan ekipler, vatandaslar tarafindan büyük ilgi görüyor.
Kaynak: İHA